مدیکال استوز

چگونگی جمع بندی زمین شناسی

چگونگی جمع بندی زمین شناسی
0 نظرات
10 دقیقه
12 فروردین 1404
31

زمین‌شناسی یکی از کم‌حجم‌ترین درس‌های کنکور تجربیه و به‌جرئت می‌شه گفت سبک‌ترین درس اختصاصی محسوب می‌شه. شاید خیلی از دوستات یا حتی مشاورهای کنکور بهت گفته باشن که زمین‌شناسی اهمیت چندانی نداره و بهتره وقتت رو روی درس‌های مهم‌تری مثل زیست و شیمی بذاری، اما حتی جمع بندی زمین شناسی این درس هم زمان زیادی ازت نمی‌گیره.

اما یه خبر خوب برات دارم! دیگه مثل گذشته نیست که این درس ضریب صفر داشته باشه و تاثیرش توی رتبه‌ات نادیده گرفته بشه. اگه رویای پزشکی، داروسازی یا رشته‌های تاپ رو داری، پس زمین‌شناسی هم باید توی اولویت‌های مطالعه‌ات باشه.

حالا یه نکته مهم و استراتژیک! همیشه یادت باشه هر درسی که بقیه کمتر بهش توجه می‌کنن، می‌تونه برگ برنده تو باشه. توی رقابت کنکور، اختلاف رتبه‌ها خیلی وقت‌ها سر همین درس‌های کم‌اهمیت‌تر رقم می‌خوره. پس اگه از اون دسته‌ای هستی که می‌خوای یه حرکت هوشمندانه بزنی و از رقبات جلو بزنی، زمین‌شناسی رو حذف نکن! برای مثال، فکر کردن به روش جمع بندی زمین شناسی کنکور می‌تونه یک مزیت باشه.

چون این درس نسبت به بقیه درس‌ها راحت‌تره و با یه زمان کم می‌تونی درصد خوبی ازش بگیری. برای همین، پیدا کردن و استفاده از بهترین روش جمع بندی زمین شناسی کنکور می‌تونه تاثیر زیادی روی نتیجه‌ات داشته باشه.

چگونگی جمع بندی زمین شناسی (افزایش سریع درصد٪ )

جمع‌بندی یه مرحله خیلی مهم توی مسیر کنکوره. شاید برات پیش اومده که یه درس رو کامل بخونی، همه تست‌های کتابت رو بزنی، اما سر جلسه آزمون با دیدن سوال‌ها شوکه بشی و هیچ چی یادت نیاد! چرا این اتفاق می‌افته؟ چون فقط مطالعه کردن کافی نیست. ذهن مثل یه در بازه، اگه اطلاعات رو درست تثبیت نکنی، از ذهنت خارج می‌شن. مخصوصاً برای درس‌های حفظی مثل زمین‌شناسی که اگه چند روز مرور نشن، تقریباً همه چیز از ذهنت می‌پره. پس باید بدونی چطور مطالب رو به‌صورت ماندگار توی مغزت حک کنی و برای همین، بحث جمع بندی زمین شناسی اهمیت زیادی پیدا می‌کنه.

بهترین روش‌های جمع‌بندی زمین‌شناسی

خلاصه‌نویسی‌های تصویری و نموداری؛ 

شاه‌کلید مرور سریع! بهترین راه برای یادگیری مطالب حفظی اینه که اون‌ها رو به شکل نقشه ذهنی یا جدول خلاصه کنی. به‌جای اینکه متن‌های طولانی رو چند بار بخونی، می‌تونی یه نگاه سریع به نمودارهای خلاصه‌شده بندازی و کلی مطلب رو توی چند دقیقه یادآوری کنی. این یکی از روش جمع بندی زمین شناسی کنکور است که خیلی از رتبه برترها از آن استفاده می‌کنند.

مرورهای منظم با فاصله‌های زمانی مشخص یادت باشه، 

یه بار خوندن درس زمین‌شناسی کمکی به تثبیتش توی ذهنت نمی‌کنه. بهتره از تکنیک مرور با فاصله (مثلاً بعد از ۱ روز، ۱ هفته و ۱ ماه) استفاده کنی تا اطلاعات توی حافظه بلندمدتت ذخیره بشه. این هم بخشی از روش جمع بندی زمین شناسی کنکور محسوب می‌شه.

تست‌های نشاندار؛ 

تمرین برای تسلط بیشتر! وقتی تست کار می‌کنی، هر سوالی که اشتباه جواب دادی یا احساس کردی مهمه، کنارش یه علامت بزن. موقع جمع بندی زمین شناسی فقط روی همین تست‌های نشاندار تمرکز کن، چون اینا نقاط ضعف و چالش‌های اصلی تو هستن.

مطالعه هدفمند با اولویت‌بندی فصل‌های مهم همه فصل‌های زمین‌شناسی ارزش یکسانی ندارن. 

مثلاً فصل‌هایی مثل کانی‌ها، زمین در فضا، ساختار زمین، زلزله و آتشفشان‌ها از پر تست‌ترین بخش‌ها هستن. اگه زمان کمی داری، روی این فصل‌ها تمرکز کن و حتماً تست‌های سال‌های قبل رو بررسی کن. این یک راه برای داشتن بهترین روش جمع بندی زمین شناسی کنکور است.

مرور نکات کلیدی به سبک رتبه برترها 

نکات مهم و فرمول‌های کلیدی رو روی برگه‌های کوچک یا فلش‌کارت یادداشت کن و هر روز یه نگاه بهشون بنداز. این روش کمک می‌کنه که بدون نیاز به مرور کل کتاب، نکات مهم رو به خاطر بسپاری و در واقع یک نوع روش جمع بندی زمین شناسی کنکور محسوب می‌شود.

اولویت بندی دروس زمین‌شناسی

قبل از شروع جمع بندی زمین شناسی نیاز به برنامه ریزی داری. اول از همه یه کاغذ بردار و به سه قسمت تقسیم کن. هر کدوم از قسمت‌هارو به یکی از تیترهای زیر اختصاص بده:

1.مباحثی که قبلا مطالعه کردی و تسلط خوبی داری.

2.مباحثی که یک بار خوندی اما تمرین خوبی نداشتی و فراموش شدن.

3.مباحثی که تا الان مطالعه نکردی.

حالا که یه نقشه ذهنی واضح از این درس توی ذهنت ترسیم کردی بهتر می‌تونی درس‌های مختلف رو اولویت بندی کنی و بهترین روش جمع بندی زمین شناسی کنکور را برای خودت پیدا کنی.

اگر زمان زیادی تا امتحانت باقی نمونده، بهتره گروه سوم رو بیخیال بشی و بیشتر زمانت رو به مرور درس‌هایی که خوندی اما فراموش کردی اختصاص بدی.

حتما یه زمان کوتاه برای مرور درس‌های گروه اول هم کنار بذار. مرورت می‌تونه به دو روش تورق سریع کتاب یا تست زدن باشه.

اگر زمان بیشتری داری می‌تونی بخشی از وقتت رو صرف مطالعه مباحث جدید کنی. اما حواست باشه هر مطلبی که مطالعه می‌کنی باید حداقل یک بار مرور بشه تا سر جلسه امتحان بتونی از پس سوالاتش بر بیای.

همون طور که گفتم ضریب زمین‌شناسی کنکور افزایش پیدا کرده و حذف کردن همه درس‌ها تصمیم درستی نیست. پس اگر تا الان چیزی نخوندی باید درس‌های تست‌خیز و مهم زمین شناسی رو در اولویت قرار بدی و بقیه مباحث رو حذف کنی. برای پیدا کردن این مباحث حتما به این مقاله سر بزن:

فصل های مهم، آسان و تست خیز زمین شناسی کنکور

بهترین منابع برای جمع‌بندی زمین‌شناسی کنکور

حالا که تصمیم گرفتی زمین‌شناسی رو توی برنامه‌ات بگذاری و درصدت رو بالا ببری، اولین قدم انتخاب یه منبع خوب و کاربردیه. یادت باشه که مهم‌ترین و اصلی‌ترین منبع برای درس‌های حفظی، همون کتاب درسیه! شاید فکر کنی که کتابای کمک‌درسی اطلاعات کامل‌تری دارن، اما هیچ چیز جای متن کتاب رو نمی‌گیره. پس اول از همه، یک دور متن کتاب رو بادقت بخون و روی کلمات کلیدی و بخش‌های مهمش تمرکز کن.

اگه قبلاً خلاصه‌نویسی کردی، الان بهترین فرصت برای مرور اون‌هاست. اما اگه خلاصه‌نویسی نداری، نگران نباش! توی بازار منابع خیلی خوبی برای جمع‌بندی زمین‌شناسی وجود داره که قراره با هم بررسی کنیم.

بهترین کتاب‌های جمع‌بندی زمین‌شناسی کنکور

برای اینکه زمین‌شناسی رو سریع و مفید جمع‌بندی کنی، این کتاب‌ها می‌تونن کمکت کنن:

کتاب جمع‌بندی زمین‌شناسی مهر و ماه

درسنامه‌های خلاصه و نموداری که باعث می‌شه مطالب رو راحت‌تر به خاطر بسپاری.
نکته‌محور و تست‌های پرتکرار که مناسب دوران جمع‌بندیه.
شبیه‌ساز سوالات کنکور برای آشنایی بیشتر با تیپ سوالات.
✔ یه گزینه عالی برای مرور سریع و افزایش درصد در کمترین زمان!

 بانک نهایی زمین‌شناسی خیلی سبز

شامل درسنامه خلاصه و کاربردی که مستقیماً روی امتحانات نهایی تمرکز داره.
شامل نمونه سوالات امتحانات نهایی سال‌های قبل به همراه پاسخنامه تشریحی.
اگه دوازدهمی هستی یا می‌خوای ترمیم معدل انجام بدی، این کتاب خیلی به دردت می‌خوره!


فرمول بیست زمین‌شناسی گاج

درسنامه‌ای پر از نکات ریز و مهم که مطالب رو عمیق‌تر بهت یاد می‌ده.
ایستگاه‌های جمع‌بندی در انتهای هر فصل که باعث طبقه‌بندی مطالب توی ذهنت می‌شه.
تست‌های تمرینی بعد از هر درسنامه برای سنجش میزان یادگیری.
✔ یه انتخاب عالی برای هم مرور امتحان نهایی، هم تست‌های کنکوری!

نکته مهم:

اگه به دنبال بهترین منابع جمع‌بندی کنکور تجربی هستی، حتماً مقاله "بهترین منابع جمع‌بندی کنکور تجربی" رو مطالعه کن! این مقاله بهت کمک می‌کنه تا بهترین منابع رو برای همه درس‌ها انتخاب کنی.

چند ساعت برای جمع بندی زمین شناسی اختصاص دهیم؟

زمین‌شناسی نسبت به سایر دروس تخصصی رشته تجربی حجم خیلی کمی داره و با اختصاص دادن زمان کمی از روزت، می‌تونی به خوبی پرونده این درس رو ببندی.

دوران جمع‌بندی یکی از مهم‌ترین دوران سال کنکور به حساب میاد و باید تلاش کنی در این دوران ساعت مطالعه خودت رو به حداکثر برسونی تا از پس جمع‌بندی همه دروسی که در طول یک سال مطالعه کردی بر بیای!

البته فراموش نکن که ساعت مطالعه بالا به تنهایی فایده‌ای نداره و باید کیفیت مطالعت رو به بهترین نحو حفظ کنی.

برای این که مناسب ترین برنامه‌ریزی رو با توجه به سطح خودت داشته باشی یه سر به مقاله «روزی چند ساعت درس بخونیم؟» بزن.

یکی از روش‌های مهم جمع‌بندی نزدیک کنکور، روش جمع‌بندی سه روز یکباره. به این صورت که هر سه روز باید یکی از کنکورهای سال گذشته رو از خودت آزمون بگیری و بقیه زمانت رو به بررسی آزمون و مرور مطالب با توجه به تحلیل آزمونت اختصاص بدی.

زمین‌شناسی هم از این قاعده مستثنی نیست.

همون طور که می‌دونی تحلیل آزمون از خود آزمون مهم‌تره. بعد از اتمام آزمون سولات زمین‌شناسی رو بررسی کن تا متوجه بشی بیشترین ایراداتت مربوط به کدوم فصل‌های کتابه.

حالا یک پارت مطالعاتی 1.5 ساعته رو به این درس اختصاص بده و فصل‌هایی که تسلط کمتری داشتی رو یک بار دیگه مرور کن.

روش جمع‌بندی سه روز یکبار از اهمیت زیادی برخورداره و برای این که درست و اصولی انجامش بدی، مقاله جمع‌بندی 3 روز یکبار رو با دقت مطالعه کن.

بهترین زمان شروع جمع بندی زمین شناسی کنکور

برای این که جمع‌بندی خوب و کاملی داشته باشی، بهتره یک الی دو ماه آخر باقی مونده به کنکور رو به مرور و جمع‌بندی مطالبی که مطالعه کردی اختصاص بدی. با توجه به حجم بالای مطالب کنکور، نیازه که در ماه جمع‌بندی ساعت مطالعه بالایی داشته باشی. هفته‌ای یک یا دو پارت مطالعاتی برای جمع‌بندی زمین شناسی کافیه. فراموش نکن که نمونه سوالات کنکورهای سال‌های گذشته رو کامل بررسی کنی تا با خط فکری طراح و سبک سوالات آشنا شی و یک جمع‌بندی اصولی و صحیح داشته باشی.

برای این که بدونی با توجه به سطحی که داری لازمه جمع‌بندی رو از چه زمانی شروع کنی، مقاله بهترین زمان جمع‌بندی کنکور رو از دست نده.

درس زمین‌شناسی توی سال‌های اخیر حسابی مورد توجه قرار گرفته و تأثیرش در کنکور بیشتر از قبل شده. اگه به فکر رتبه برتر شدنی، حذف این درس اصلاً کار عاقلانه‌ای نیست!
حالا سوال اینجاست که چه کسایی باید زمین‌شناسی رو جدی بگیرن؟
سه گروه از دانش‌آموزها هستن که مطالعه زمین‌شناسی براشون ضروریه:

🔹 ۱- دانش‌آموز یازدهمی که می‌خواد امتحانات نهایی رو با موفقیت پشت سر بذاره!

✔ امتحانات نهایی تأثیر قطعی توی کنکور داره و زمین‌شناسی هم یکی از دروس مهم نهاییه.
✔ اگه نمره خوبی در امتحانات نهایی بگیری، تأثیر مثبتی روی رتبه کنکورت خواهد داشت!
✔ پس اگه یازدهمی هستی، از همین الان برنامه‌ریزی کن که برای امتحانات نهایی آماده باشی.

 کنکوری‌هایی که قصد ترمیم معدل دارن!

✔ اگه معدل یازدهمت پایینه و می‌خوای ترمیم معدل انجام بدی، باید زمین‌شناسی رو قوی بخونی.
✔ توی امتحانات نهایی، سوالات تقریباً قابل پیش‌بینی هستن، پس با یه برنامه منظم می‌تونی نمره بالا بگیری.
✔ مطالعه هدفمند + تمرین سوالات نهایی سال‌های قبل = موفقیت در ترمیم معدل!

مشاوره اختصاصی کنکور با تیم مدیکال

برنامه‌ریزی در دوران جمع‌بندی، از مهم‌ترین فاکتورهای موفقیته!
 تیم مدیکال با بیش از 500 مشاور رتبه برتر و قبولی‌های کنکور، آماده‌ست تا تو رو توی این مسیر سرنوشت‌ساز همراهی کنه. اگر در هر مرحله از مطالعه یا برنامه‌ریزی کنکور با سوال یا ابهامی مواجه شدی، اصلاً نگران نباش! ما اینجا هستیم تا کمک کنیم.

می‌تونی به‌سادگی در بخش «نظرات» که در پایین همین صفحه قرار داره، سوالت رو از مشاوران رتبه‌برتر کنکور مدیکال استوز بپرسی. تیم مشاوران ما، که خودشون تجربه موفقیت در کنکور رو دارند، با کمال میل و در کمتر از ۲۴ ساعت، پاسخت رو در همین صفحه در اختیارت قرار میدن.

پس بدون هیچ دغدغه‌ای سوالت رو مطرح کن و مطمئن باش که مشاوران ما همیشه همراه تو هستند تا به بهترین شکل راهنماییت کنن و مسیر موفقیتت رو هموارتر کنن. 

سوالات متداول

با توجه به حذف زیرگروه‌های کنکور، زمین‌شناسی برای همه رشته‌ها ضریب یک داره و اگر هدفت رتبه برتر شدنه باید حتما این درس رو مطالعه کنی و به طور کامل حذف نکنی.
اگر روی درسی که قراره مرور کنی تسلط خوبی داری، می‌تونی قبل از مرور درسنامه تست بزنی. بهتره در این مرحله تست زمان‌دار بزنی و از خودت آزمون بگیری. بعد از پایان آزمونت سوالات رو کامل بررسی کن تا نقاط ضعفت مشخص بشه. مزیت این کار اینه که با دید بهتری سراغ کتاب درسیت میری و می‌دونی دقیقا کدوم قسمت‌ها نیاز به مرور بیشتری دارن.

مشاوره کنکور هوشمند با اپلیکیشن تخصصى مدیکال استوز

صفحه مشاوره
آپدیت جدید

ما رویایی داشتیم که نه تنها بتونیم خدمات مشاوره کنکور و تحصیلی رو به خونه و پشت میز دانش آموزها و داوطلب های کنکوری مدیکال بیاریم، بلکه بتونیم هر چیزی که کنکوری ها برای ساده تر شدن و لذت بخش تر شدن دوران مطالعه برای کنکور و امتحانات نهایی بهش نیاز دارن رو براشون فراهم کنیم.

اینجا بود که دست به کار شدیم و اپلیکیشن مشاوره کنکور مدیکال متولد شد. در همین لحظه بیش از ۱۰هزار نفر کنکوری در حال استفاده از اپلیکیشن مدیکال هستن و ما هر ماه در حال بهتر کردن امکانات اپلیکیشن برای انتقال یه تجربه دلنشین به بچه های کنکوری هستیم.

اینستاگرام مدیکال
ربات تلگرام مدیکال
کانال تلگرام مدیکال

ارسال نظر

رشته تحصیلی