ببین دکتر جان رشته ی دکتری پیوسته فیزیک، رشته ی تاپیه و آدم مخصوص خودشو میخواد . یعنی کسی که عشق المپیاد و تحقیق و پژوهش باشه.
فیزیک معممولی هم نمیخونی! فیزیک معمولی برای کسیه که لیسانس میخونه اما تو مکانیک کلاسیک، ترمودینامیک، الکترومغناطیس و مکانیک کوانتومی میخونی. و این که واحدهای میان رشته ای بیشتری هم میخونی و پاس میکنی.
اولین بار دانشگاه زنجان این رشته رو سال 78 ارائه داد و خیلیم ورود بهش سخت بود. یعنی باید شرایط سازمان ملی نخبگان رو داشتی و رتبت زیر 500 بود. ولی الان دیگه اینطوری نیست. و اگه واقعا دوسش داری میتونی بخونیش.
یا میری اونجا دانشگاه هم تدریس میکنی و هم مقاله میدی. یا هم که میشی مشاور یه سازمانی جایی و براشون کارای تحقیقاتیشونو انجام میدی.
چالش ها
الان حتما میترسی که این رشته سخته؛ بله خیلیم سخته و واقعا باید دیوانه ی فیزیک باشی! وگرنه همه ی واحدا به نظرت خیلی مسخره و تکراری میاد.
سختیه دیگش اینه باید یه کله بری تا آخر. یعنی فرجه ی ارشد بخونم و اگه پسری سرباز برم و فلان کارمو بکنم بعدش میرم برای دکتری و اینا رو نداره. و نه این که فقط بخونی! باید وقتی تموم کردی کلی مقاله داده باشی و دانشمندی بشی برای خودت. اگه اینا اوکیه برات که دلت نلرزه و بیا.
بازار کار و درآمد رشته دکتری پیوسته فیزیک
دو حالت داره یا یه دانشمند تاپ شدی که همه برات سر و دست میشکونن و کتاب مینویسی و از این سمینار به اون کارگاه آموزشی میری و واقعا وقت سر خواروندن نداری. و پوله که میاد سر طرح پژوهشیایی که میگیری! یا بازم دانشمند هستی ولی نه در اون حالت تاپ تاپ که استخدام یه جایی باشی و حقوق مثلا سی تومنی میگیری.
دروس دانشگاهی
کلا باید 230 واحد پاس کنی تو دانشگاه. که اگه زرنگ باشی شاید پنج و نیم ساله هم بتونی تمومش کنی چون معمولا هشت سال اینا طول میکشه.
اگه خدایی نکرده پشیمون شدی و گفتی که من کارشناسی بگیرم بستمه باید دویست واحد پاس کنی و نباید سه ترم مشروط شی.
بعد از واحد های نظریت (که تقریبا 200 تا هستن) آزمون جامع میدی و بعد از قبول شدن میری برای کارای پژوهش و در واقع پایان نامه.
مهاجرت با رشته دکتری پیوسته فیزیک
جالبیه مهاجرتش اینه که بقیه ی رشته ها وقتی بحث مهاجرت میشه کلا دو شاخه میشن؛ یعنی یا باید کاری بری یا باید برای کارای پژوهش بری. اینجا دیگه تو کارت اصلا پژوهشه.
استخدام و هیئت علمی
اصلا داری اینو میخونی که بری بشی استاد دانشگاه و تو دانشکده علوم پایه فیزیک بگی. اما خب باید رزومت عالی باشه و کلی مقاله بدی و مصاحبه ی حضوریم بتونی نشون بدی جنمشو داری. یا این که بشی دبیر فیزیک!
یا هم که استخدام جایی بشی که به کارای پژوهشیت و تحقیقاتت نیاز دارن. یا برای توسعه و تحقیقشون میخوان؛ مثل سازمان انرژی اتمی، ژئوفیزیک، وزارت نیرو و پژوهشگاه های مواد و انرژی.