مدیکال استوز
رایحه رئیسی

مصاحبه با دانشجوی ترم آخر پزشکی خانم رایحه رئیسی

مشاور رشته ریاضی
کنکور سال
0 نظر
دانشجوی سال آخر پزشکی اصفهان

خلاصه مصاحبه

🔸معرفی رشته پزشکی از زبان دانشجوی پزشکی خانم رایحه رئیسی 🔸 بررسی واقعیت های رشته پزشکی و نظرات دانشجویان پزشکی کنکور سال های اخیر در مورد رشته پزشکی

فایل صوتى مصاحبه

مدیکال پادکستمصاحبه با دانشجوی ترم آخر پزشکی خانم رایحه رئیسی

متن مصاحبه

امروز با رایحه‌ی عزیز قراره در مورد رشته‌ی پزشکی صحبت کنیم و همه‌ی جزئیاتی که شما باید در مورد این رشته بدونید برای انتخاب این رشته رو با همدیگه بررسی بکنیم.

مصاحبه کنندهuser
 رایحه‌جان خودت رو به بچه‌ها معرفی میکنی؟
    userرایحه رئیسی

      من دانشجوی سال آخر و ترم آخر رشته پزشکی هستم. ورودی مهر 95 دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. و انشاالله شهریور امسال درسم رو تموم می‌کنم و هر سوالی که باشه در خدمتتون هستم.

مصاحبه کنندهuser
رایحه جان یه توضیح کلی در مورد رشته‌ی پزشکی از زبون خودت و تجربه‌ی هفت ساله‌ی خودت به ما میدی؟
    userرایحه رئیسی

    همون طور که اکثریت میدونن رشته‌ی پزشکی یکی از سه رشته‌ی پرطرفدار شاخه‌ی علوم تجربی محسوب میشه و همین موضوع رقابت برای پذیرش در دانشگاه‌های علوم پزشکی رو برای این رشته علی‌الخصوص توی دانشگاه‌های روزانه چالش برانگیز کرده. خب سه تا رشته‌ای که خیلی وقتها بچه‌ها در همون تماس اولمون که میخوایم پروسه‌ی مشاوره رو شروع بکنیم مطرح می‌کنن و که جزو رشته‌های تاپ محسوب می‌شه رشته‌ی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی هست.

    userرایحه رئیسی

    سوال اصلی که پیش میاد اینه که اصلا چرا این رشته جزو رشته‌های پرطرفدار و محبوب کنکوری‌ها محسوب میشه؟ من اگه بخوام چیزی که خودم از این رشته متوجه شدم که توی دید بچه‌ها هست رو آنالیز بکنم معمولا چند تا علت خیلی خاص داره که بچه‌ها این رشته رو با اشتیاق انتخاب میکنند:

    userرایحه رئیسی

    بحث اول موقعیت و پرستیژ و جایگاه اجتماعی هستش که این رشته توی جامعه داره.

    userرایحه رئیسی

    مورد دیگه بحث مقبولیت فرد هست. به هر حال هرکسی‌که در این رشته قدم میذاره در درجه‌ی اول در دید خودش و بعد از اون خانواده و جامعه تا حد زیادی مقبولیت به دست میاره و پذیرش اون فرد توی جامعه با دید دیگه‌ای هست و اکثرا با دید دیگه‌ای بهش نگاه میکنن. خودش در درجه اول از این که تونسته تو یه رشته‌ای که انقدر پر مخاطب و پرطرفدار هست قبول بشه اعتماد به نفس خیلی خوبی رو کسب میکنه.

    userرایحه رئیسی

    و موضوع دیگه بحث درآمد هست که بچه‌ها رو وسوسه می‌کنه که این رشته رو انتخاب بکنن. من میتونم بگم درآمد نسبتا بالا نسبت به اقشار دیگه‌ی جامعه. حالا این که کلمه‌ی نسبتا استفاده می‌کنم جزو مواردی هست که تا چند دقیقه‌ی آینده در موردش حتما صحبت می‌کنیم که اگه بچه‌ها دید اشتباهی دارن تصحیح بشه. و در ادامه‌ سوالاتی که هست قطعا کمک می‌کنه که ببینیم چقدر این تصویری که از رشته‌ی پزشکی توی ذهن کنکوریهای ما هست با واقعیت این رشته مطابقت داره.

    userرایحه رئیسی

    به صورت کلی من بخوام در رابطه با سالهای تحصیل این رشته توضیح بدم  رشته‌ی پزشکی و شاخه‌های مختلفی که داره تو این رادیو مدیکال بحث میشه ولی به صورت کلی ما صحبتمون رو با دوره‌ی جنرال فیزیشن یا همون پزشک عمومی شروع می‌کنیم که  توی همه دانشگاه‌ها هفت سال هست.

    userرایحه رئیسی

    حالا یه شیوه نوینی اضافه شده اخیرا که بچه‌ها یه سری یه ترم زودتر میتونن تموم کنن توی مدت زمان شیش سال و نیم ولی در اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی برنامه‌ای که تا این لحظه تدوین شده بر اساس تربیت پزشک عمومی توی مدت زمان هفت سال هست. در واقع این هفت سال، هر سال شامل دو ترم تحصیلی هست که مجموعا چهارده ترم میشه که این ترم ها در مقاطع مختلف تقسیم‌بندی میشه.

مصاحبه کنندهuser
میشه توضیح بدین که رشته‌ی پزشکی مناسب چه دسته از افراد هست؟
    userرایحه رئیسی

    سوال خیلی خوبی پرسیدید چون این سوال کمک می‌کنه که بچه‌ها این رشته رو با دید باز انتخاب بکنن با توجه به اینکه رشته‌ی پزشکی رشته‌ای هست که فرد سالهای نسبتا طولانی با دانشگاه و بیمارستان در ارتباط هست خیلی مهمه که این رشته رو با دید باز انتخاب بکنند و مثل خیلی از رشته‌های دیگه نیست که فرد بگه چهار سال میرم دانشگاه یه رشته‌ای میخونم و فوقش اگه دوست نداشتم میام یه رشته‌ی دیگه رو انتخاب میکنم.

    userرایحه رئیسی

     از طرف دیگه این سالهای نسبتا زیادی که توی رشته‌ی پزشکی وجود داره مصادف هست با سالهایی که خیلی از همسالان ما تفریحات خیلی زیادی دارن که خب ما دانشجوهای پزشکی به خاطر رشته‌ای که انتخاب کردیم نمی‌تونیم همه‌ی اونا رو داشته باشیم اگر بخوایم تو کارمون موفق باشیم. و خیلی وقتا مجبور هستیم که رشته‌مون و کارهایی که در راستای رشتمون لازمه انجام بدیم رو به کارهای دیگه اولویت بدیم به خاطر همین باید با دید باز انتخاب بکنیم که دچار Burnout یا فرسودگی شغلی و رشته‌ای نشیم.

    userرایحه رئیسی

     لازمه فردی که این رشته رو انتخاب میکنه با علاقه انتخاب بکنه و از کار کردن تو محیط بیمارستان لذت ببره، از این که بتونه کاری برای بیمار انجام بده لذت ببره، صبور باشه.

    userرایحه رئیسی

    بعضی از بچه‌ها به اشتباه فکر می‌کنند که از همین روز اول وقتی رشته‌ی پزشکی رو انتخاب کردن وارد محیط بیمارستان میشن و قراره که توی manage و درمان بیماری‌ها نقشی داشته باشن. در سالهای ابتدایی تحصیل در رشته پزشکی، دانشجو بیشتر در حال سپری کردن درسهای علوم پایه هست و لازمه که فرد صبور باشه تا به مرحله‌ی ورود به بیمارستان برسه که جلوتر خدمتتون توضیح میدم.

    userرایحه رئیسی

    علاقه از همه‌ی آیتم ها و فاکتور های دیگه مهمتره. از دانش آموزهای مختلف شنیدم که فکر میکنن مثل خیلی از رشته های دیگه بعد از اتمام کنکور دیگه آزاد میشن، زندگی عوض میشه، و دیگه لازم نیست درس بخونن.من میخوام همینجا خدمت تک تک کسایی که به رشته‌ی پزشکی فکر میکنن و میخوان واقعا از حرفه‌ پزشکیشون درآمدی داشته باشن بگم که اینطور نیست!

    userرایحه رئیسی

     یعنی لازم هست که حتی بعد از ورود به دانشگاه شما حتما برای موفقیت توی این رشته درس بخونید. کسانی هم بودن که به نوعی این هفت سال رو سپری کردن ولی بعدا تمایل زیادی ندارن که در زمینه پزشکی کار بکنن و از این زمینه کسب درآمد داشته باشن اونا بحثشون جداست. ولی کسانی که به صورت حرفه‌ای میخوان تو این مسیر جلو برن و انشاالله پزشک موفقی باشن، باید بدونن که علاوه بر کنکور بعد از کنکور هم باید لایف استایل متفاوتی نسبت به بقیه کسایی که رشته‌های دیگه‌ای رو می‌خونن داشته باشن.

    userرایحه رئیسی

    از طرف دیگه چیزی که خیلی مهمه توی این رشته بحث team work(کاره تیمی)هست. این روزها بالاخره هر کدوم از ماممکنه به خاطر خودمون یا اعضای خانواده‌مون مراجعه به پزشک و شاید بیمارستان داشته باشیم به خصوص تو ایام کرونا. همیشه بحث team work تو زمینه پزشکی وجود داره. و ارتباط اجتماعی باید وجود داشته باشه. حالا پزشک با پرستار، بعضاً پزشک با خدمه بیمارستان، یا پزشک با پزشک های رشته‌های دیگه.

    userرایحه رئیسی

    خیلی وقتها ما تو بیمارستان در مورد مدیریت یک بیمار که مسائل متفاوتی میتونه داشته باشه یه سری برگه‌های مشاوره‌ای میذاریم و از پزشک های دیگه هم میخوایم که بیان کمکمون بکنن. پس ارتباطات اجتماعی می‌تونه خیلی موثر باشه.

    userرایحه رئیسی

    بنابراین کسانی که در مجموع خیلی به محیط بیمارستان علاقه دارند، مسولیت پذیر هستند، از بودن تو بیمارستان لذت می‌برند، از این که بتونن لبخندی رو به بیمارشون هدیه بکنند لذت میبرند و کسانی که مسئولیت پذیر هستند میتونند مناسب تحصیل در این رشته باشن.

    userرایحه رئیسی

     مسئولیت پذیری خیلی مهمه.ممکنه که بعدا افرادی که الان در ویس چت ما هستند هر رشته‌ای رو در پزشکی انتخاب بکنند. باید بدونند که رشته‌های مختلفی وجود داره که همشون نیازمند مسئولیت‌پذیری هستن. یعنی اینطوری نیست که فرد بگه مثل بقیه شغل‌ها من محدودیت تایم کاری دارم. ممکنه که شما خیلی وقتها آنکال باشید. حالا چه توی مقطع پزشکی عمومی چه تخصصها که بعدا انتخاب میکنید ما در برابر جون بیمار مسئول هستیم و اینطور نیست که مثلا بگیم خب من صبح میرم بیمارستان ظهر میام خونه تموم میشه البته بسته به انتخاب رشته‌های مختلف فرق می‌کنه ولی به صورت کلی مسئولیت پذیری همچنان یکی از آیتم‌های خیلی مهمی هست که نیازه یک فرد داشته باشه تا بتونه فرد موفقی از دید جامعه و بیمارهاش تلقی بشه.

مصاحبه کنندهuser
در مورد واحدهای درسی رشته‌ی پزشکی توضیح میدی که بدونن تو این هفت سال قراره توی چه مقاطعی درس بخونن؟
    userرایحه رئیسی

    بله حتما، به صورت کلی هفت سالی که ما داریم هر سال شامل دو ترم تحصیلی هست که مجموعا چهارده تا ترم داریم. توی اکثر دانشگاه‌ها برنامه‌ی چهارده ترم به این صورت هستش که پنج ترم اول مقطع علوم پایه میشه.

    userرایحه رئیسی

    که اگر بخوام از درسهایی که تو این مقطع علوم پایه هست چند نمونه رو مثال بزنم درس آناتومی هست که خودش به سه قسمت تنه، سر و گردن، و اندام تقسیم میشه.‌ بچه‌ها بیشتر با موقعیت اعضای مختلف بدن آشنا میشن و ارتباطات اعضا با اعصاب و عروقی که به اون ارگان‌ها عصبدهی و خون رسانی میکنن. آناتومی یکی از مهم‌ترین و بیسیک ترین درسهاست ک بعدا هم تو واحدهای بالینی خیلی به درد بخور و کمک کننده هست.

    userرایحه رئیسی

    غیر از درس آناتومی درس بافت‌شناسی یا هیستولوژی هست که با بافت‌های مختلف بدن آشنا میشیم.

    userرایحه رئیسی

    درس فیزیولوژی هست که این درسها جزو مبانی اصلی رشته‌ی پزشکی هستن. فیزیولوژی درسی هست که ما با کارکرد ارگانها و اندامهای مختلف بدنمون آشنا می‌شیم.

    userرایحه رئیسی

    درس امبریولوژی و جنین شناسی، بیوشیمی، ژنتیک، فیزیک پزشکی، درس باکتری شناسی، ویروس‌شناسی و پاراسیتولوژی و انگل‌شناسی هم از درسهای علوم پایه هستن. درس تغذیه، درس ایمونولوژی، پاتولوژی، روانشناسی، بهداشت و زبان تخصصی به همراه چهارده واحد دروس عمومی با عناوینی مثل اندیشه انقلاب اسلامی و... خواهد بود که بسته به برنامه‌ریزی دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف این درسها طی پنج ترم مختلف ارائه میشه.

    userرایحه رئیسی

    یه مقداری ممکنه که برنامه‌ها با همدیگه متفاوت باشه ولی کلیت کار همینی هست که خدمتتون گفتم.

    userرایحه رئیسی

    بعد از پنج ترم بچه‌ها یک امتحان جامعی رو تحت عنوان امتحان علوم پایه شرکت می‌کنند که سوالات این امتحان  از مباحثی هست که خدمتتون عرض کردم و قبولی تو این آزمون همراه هست با ورودشون به درس‌هایی که میشه گفت مرز بین درسهای بالینی و علوم پایه هستش که ترم ۶ و ۷ رو ما خواهیم داشت.

    userرایحه رئیسی

    بعد از موفقیت تو آزمون علوم پایه. توی ترم ۶ با درسهایی مثل بحث سمیولوژی یا همون شرح حال گیری هست که در واقع کلیات اونچیزی که لازم هست یه پزشک عمومی بدونه که چه مواردی توی شرح حال‌گیری لازمه و اصلا چطور باید با بیمار برخورد بکنه توی هر بیماری که شک پزشک رو برمی‌انگیزه چه سوالاتی رو باید بپرسه که به سمت تشخیص اصلی بره و.... درسی داریم به اسم فارماکولوژی که اصول بنیادی داروها هستش این که برای هر بیماری به چه صورت و با چه دوزی دارو تجویز بشه. یکی از بنیادی ترین و مهم ترین درس‌هاست که بعد از اون توی بالین هم خیلی استفاده می‌کنیم از این درس.

    userرایحه رئیسی

    و همینطور درس پاتولوژی اختصاصی که یه بخشیش رو بچه‌ها تو علوم پایه تحت عنوان پاتولوژی عمومی خوندن و بعد از اون پاتولوژی اختصاصی رو در ترم ۶ داریم‌.

    userرایحه رئیسی

    ترم هفت شامل کورس‌های مختلفی میشه که مباحث تئوری هستش که دانشجو رو آماده می‌کنه برای ورود به دوران استجیری یا همون دوره‌ی کارآموزی.

    userرایحه رئیسی

     توی دوران کارآموزی بچه‌ها صبح تا ظهر همراه اساتید در بیمارستان بیماران رو ویزیت میکنن. شاید شنیده باشین که توی دوران استیجری شما ورودتون به مرحله‌ی بالینی هستش که میشه گفت اونجاست که یه مقدار پزشکی برای بچه‌ها جذاب‌تر میشه یعنی ۷ ترم اول بیشتر جنبه‌ی یادگیری مباحث پایه‌ای رو داره.

    userرایحه رئیسی

     بعد از اون ترم ۸ ، ۹، ۱۰ و ۱۱؛ چهار ترم دوره کارآموزی هست که همونطور که گفتم یه سری دروس بالینی شامل بخشهای مختلف مثل بخش عفونی، بخش طب اورژانس، بخش زنان، بخش قلب، بخش روانپزشکی، اطفال، بیهوشی، اعصاب، جراحی، داخلی، اورولوژی، ارتوپدی بهداشت، چشم و ای‌ان‌تی(ent).

    userرایحه رئیسی

    این بخشها رو بچه‌ها به صورت دوره‌های مختلف میگذرونن که بعضی از این بخش ها رو اصطلاحا بهش میگیم بخشهای مینور که طول دوره‌ش یک ماهه هست و بعضی از بخش‌ها به جهت اهمیتش و اینکه یه پزشک عمومی بعدا باید بیشتر از این بخش‌ها بیمار ببینه و تجربه‌ی بیشتری تو این بخش باید داشته باشه دوره‌ی طولانی تری دارن و ما بهشون می‌گیم دروس ماژور که شامل داخلی جراحی، زنان و اطفال میشه. و مابقی بخش‌هایی که بهش اشاره کردم بخش‌های مینور ما هستن و طول دوره یک ماهه دارند‌.

    userرایحه رئیسی

    بعد از این چهارترم، باید هر دانشجویی توی آزمونی مثل علوم پایه که یک آزمون جامع هست شرکت بکنه. این آزمون اسمش آزمون پیش کارورزی یا پره اینترنی هست که مرز بین ورود دانشجو از مرحله‌ی کارآموزی به مرحله‌ی کارورزی هست.

    userرایحه رئیسی

    دوره کارورزی همون دوره‌ی اینترنی هست که بیشترین دخالت دانشجو در عمر بیمار و بیمارستان محسوب میشه و میشه گفت از اونجا هست که دیگه عزیزان ما که دوست دارن که خانم دکتر یا آقای دکتر خطاب بشن شروعش از همینجا هست.

    userرایحه رئیسی

    اگر کسی در طول ترم ها خوب درس خونده باشه میتونه اونجا تاثیرشو ببینه و ببینه که چقد پیشرفت داشته میتونه بیماری ها رو تا حد زیادی تشخیص بده، میتونه مسیر درمان رو تو ذهنش تصور بکنه.

    userرایحه رئیسی

    دوره اینترنی اینطوریه که بچه‌ها باز با اساتیدشون به بخشهای مختلف میرن‌. بیمارها ویزیت میشن، تو این مقطع تنها تفاوتش با دوران کارآموزی بحث کشیک ها هست که تو هر بخش به تعداد اینترن ها کشیک های مختلف داریم. و اونجاست که اگه فردی بدون علاقه وارد شده باشه شناخته میشه و میبینه اینهمه درس خونده ولی پزشکی اون چیزی که فک میکرده نیست.

    userرایحه رئیسی

    بعد سه ترم 12,13,14 که تموم میشه فرد به عنوان پزشک عمومی میتونه تصمیم بگیره که در ادامه چه مسیری رو میتونه در پیش بگیره.

مصاحبه کنندهuser
خیلی از بچه‌ها کنجکاون که بدونن ساعت مطالعه دانشجو های پزشکی چقدره؟
    userرایحه رئیسی

    معمولا بیشترین فشار و تغییری که در دانشجوهای پزشکی وجود داره تو 5 ترم اول هست علتش هم اینه که یه تغییر فازی وجود داره. مثل هر دوره‌ی دیگه ای که بچه‌ها ممکنه تجربه کرده باشن مثلا متوسطه دوره اول به دبیرستان طبیعیه که بچها تو سطح درسیشون افت داشته باشن تا بیان خودشونو با شرایط تطبیق بدن یا بعضیا ممکنه شناخت قبلی داشته باشن و اوضاعشون بهتر باشه ولی اکثرا 90% تا بیان خودشونو با شرایط تطبیق بدن طول میکشه و ممکنه کمی افت داشته باشن.

    userرایحه رئیسی

     بیشترین و سخت ترین قسمت درس خوندن هم همون دوران علوم پایه هستش که فرد بعد از کنکور و سپری کردن یه تایمی با یک سری کتاب های محدود، وارد دانشگاه میشه و اونجا سطح درس خوندن متفاوت هست.بچه‌هایی که زیست شناسی میخونن میدونن که قید ها چقدر مهمه. من ترم اول تو دانشگاه درس بیوشیمی رو داشتم و برای بیوشیمی رفرنس تهیه کرده بودم، فک میکردم قلق درس خوندن توی دانشگاه مثل دوران دبیرستان هست که باید قید هارو خط بکشی، سرعت درس دادن اساتید توی دانشگاه خیلی بیشتر از اون چیزی هست که ما توی کنکور یا دوران مدارس داریم. بعد از یه مدتی دیدم اینطور نمیشه و اگه بخوایم ریز به ریز مثل مدرسه بخونیم خیلی طول میکشه و ممکنه ترم تموم بشه و ما فقط یکی دو فصل از کتاب رو خونده باشیم. برای همین میگم طول میکشه بچه‌ها خودشونو با شرایط تطبیق بدن.

    userرایحه رئیسی

    تو دوران علوم پایه اگه کسی بخواد برای سوادش بخونه که تو دوران بالینی بتونه ازشون استفاده کنه و بتونه بیمار رو نجات بده و نقش داشته باشه تو پروسه درمان ماکسیمم روزی 3 الی 4 ساعت کفایت میکنه ولی دیده شده بچه‌ها تو ترمای اول درگیر موارد دیگه‌ای میشن که تو دانشگاه براشون جذابه و این افت تحصیلی خیلی چشم گیر میشه و برای امتحان به قصد پاس کردن میخونن.

    userرایحه رئیسی

    رشته پزشکی واقعا با بقیه رشته ها فرق میکنه. این شب امتحانی خوندن خیلی وقتا جمع میشه و منجر به پاس نشدن و افتادن تو این درسها میشه. و از اونجایی که پزشکی خودش مسیر طولانی ای داره خیلی نسبت به چیزی که هست طولانی تر خواهد شد. اگه بدون علاقه انتخاب بشه باعث فرسودگی در فردمیشه.

    userرایحه رئیسی

     اینجور نباشه که اگه دوستتون رفت تفریح بگید کاش جای اون بودم، اگه علاقه باشه دانشجو مجاب میشه که برای درسش وقت بذاره و با علاقه یاد بگیره نه فقط به قصد پاس شدن. این باعث میشه فرد با سواد بیاد بالا و تو هر مسیری که انتخاب کنه جزو افراد سرشناس بشه.

    userرایحه رئیسی

    تو ترم های بالاتر شاید درسها به فشردگی و سختی علوم پایه نباشه و دستشون اومده که چطور بخونن و ساعت مطالعه کمتری دارن شاید در حد 2,3 ساعت مطالعه پیوسته در روز داشته باشن کفایت کنه.

    userرایحه رئیسی

     بعد از اون درسایی که حالت بالینی دارن مطالعه باید ادامه دار باشه مثلا روال روی 3 ساعت کفایت میکنه.

    userرایحه رئیسی

     باز اهداف فرق میکنه مثلا یه نفر دوس داره جزو 2/5% برتر آزمون علوم پایه باشه نیاز به ساعت مطالعه بیشتری داره. یک نفر دوس داره استریت بشه(به صورت خلاصه استریت ها کسایی هستن که بعد از تموم شدن دوران پزشک عمومیشون بدون اینکه برن طرح تو آزمون رزیدنتی شرکت بکنن) این افراد طبیعتا به ساعت مطالعه بیشتری نیاز دارن. فرد میتونه برنامه ریزی خوبی داشته باشه که در کنار اون به کارهای دیگه ای برسه.

مصاحبه کنندهuser
در مورد بیمارستان و کارهایی که بچه ها در اون دوره انجام میدن میشه برامون توضیح بدی؟
    userرایحه رئیسی

    توی دوره ی استیجری یا کارآموزی و دوره ی اینترنی یا کارورزی کارای عملی خیلی زیاد میشه و بچه‌ها میتونن یه سری چیزا از اساتید یاد بگیرن و حتی بعدش به صورت مستقل تو بیمارستان هایی که رزیدنت محور نیستن و تعداد دانشجو های تخصص کمی دارن کار میوفته رو دوش استیجر و اینترن و بچه‌ها اگه علاقه داشته باشن میتونن انجام بدن.

    userرایحه رئیسی

    برای مثال گرفتن نوار قلب، بعد از یه مدت فرد میتونه کم کم نوار قلب رو تفسیر بکنه و خیلی بیماری ها هست که از روی یه نوار قلب ساده میشه فهمید و بعضی وقتها ممکنه فرد انقد با دقت باشه که یک سری نکته هایی رو ببینه که به چشم کسی نیومده.

    userرایحه رئیسی

    یا مثلا بحث ان جی تی یو هستش لوله ای هست که مثلا فردی بستری میشه و به هر علتی نمیتونه از راه دهانی غذا بخوره این لوله رو براش میذاریم. این یکی از کار های بالینی هست که انجام میشه.

    userرایحه رئیسی

    توی بحث تفسیر آزمایش ها خیلی فیلد جذابیه جزو موارد پاراکلینیک محسوب میشه فرد میتونه از طریق اون تشخیص بذاره برای خیلی از بیماری ها.

    userرایحه رئیسی

    یا مثلا استفاده از دستگاه سونوگرافی چیزی هست که من خودم تو دوران استیجری یاد گرفتم. گاهی اوقات بیماری رو میارن که تصادف کرده و تروما بهش وارد شده، تروما یه آسیب خیلی شدید هست که به هر علتی به فرد وارد میشه.

مصاحبه کنندهuser
درباره ی سختی ها و واقعیت هایی که در رشته پزشکی وجود داره برامون بگو.
    userرایحه رئیسی

    سختی ها که اگه بخوام به دو دوران قبل ورود به بیمارستان و بعدش تقسیم کنم، قبلش بچه‌ها درگیر درس ها هستن و تنظیم ساعت مطالعه متدوام در هرروز ممکنه اذیتشون کنه البته اگه برنامه ریزی داشته باشن هم میتونن برای درس هاشون وقت بزارن و هم به کارای دیگه برسن.

    userرایحه رئیسی

    و بعد از اون بیشتر دوره ی اینترنی و کارورزی هست که ممکنه در وضعیتی که فرد کشیک هست یه مقدار فشرده تر باشه و شاید نتونید به برنامه های دیگه تو اون 1 سال و نیم آخر  برسید.

    userرایحه رئیسی

    به این صورته که مثلا فرد صبح وارد بیمارستان میشه با اساتید راند یا همون ویزیت رو میگذرونه یه سری کار هست که باید انجام بدن مثل پر کردن فرم مشاوره و تقسیم کردن آزمایش ها، بسته به تایم استاد صبح تا ظهر وقت روتیشن ها هست تا ساعت 1یا 2 ظهر تو بیمارستان میمونه. کسایی که کشیک دارن لازمه که تا فردا صبح تو بیمارستان بمونن و بعد از اون استراحت نداره و فردا شده و روز بعد باز تایم ویزیت روز بعدی هست. برای همین تو بعضی بخش ها ممکنه بعضی از بچه‌ها نتونن خواب کافی داشته باشن و کشیک های شب داشته باشن.

    userرایحه رئیسی

    باز همه بخش ها اینطور نیست و خیلی بخشها هست که محیط استراحت داره که ما بهش میگیم پاویون که بچه‌ها میتونن استراحت بکنن و شمارشونو میذارن تو بخش های مختلف و اگه کاری پیش بیاد پرستار یا رزیدنت اون بخش تماس میگیره با اینترن کشیک و ازش میخوان که بیاد تو بخش اون کار رو انجام بده اینطور نیس که تو کشیک شب لازم باشه فرد اصلا نخوابه.

    userرایحه رئیسی

    منتهی تو بعضی بخش ها به‌خاطر سنگینی کار به خصوص بخش هایی که با اورژانس در تماسه لازم هست که 2,3 ساعت تو تایم شب بیدار بمونه و کشیک بده. این اوج سختی ای هست که بعد از ورود به بیمارستان وجود داره که باز کسایی هستن که علاقه دارن و حتی کشیک های بیشتری میمونن و چیز های بیشتری یاد میگیرن پتانسیلش رو دارن و میان کنار ما که ببینن چیکار میکنیم تا یاد بگیرن و حتی بچه‌های استیجری که ممکنه کشیکی هم به عهدشون نباشه تو خیلی از بیمارستان ها میان و کنار ما سعی میکنن هر کار انجام میدیم پله به پله بیان و کار های بالینی رو یاد بگیرن.

مصاحبه کنندهuser
 به بچه‌های دوره ی پزشکی از چه دورانی حقوق داده میشه و این بحث در دوران طرح و بعد از طرح یعنی پزشک عمومی به چه صورت هست؟
    userرایحه رئیسی

     رشته هایی هستن که بچه‌ها حقوقی نمیگیرن از بیمارستان هایی که میرن مثل رشته پرستاری و در دوران کارورزی هم حقوق کمی میگیرن. ولی رشته پزشکی جزو رشته هایی هست که تو همون دوره ی کارورزی هر ماه حقوق بهشون داده میشه که بسته به تورم اخیرا دستمزد رو بالاتر بردن ولی خیلی رقم قابل توجهی نیست ولی خب نسبت به قبل شرایط بهتره و ماهیانه 2/5 میلیون هستش. من خودم تو دوران اینترنی‌م که 14,15 ماه پیش بود با 1,600 شروع شد بعد شد 1,900 و الان 2,500 که قطعا سالیان بعدی بیشتر هم خواهم بود ولی حالا بسته به کشیک هایی که میدیم این قیمت متعارفه.

    userرایحه رئیسی

    ولی خب بعد از اون با انتخاب مسیر وارد دوران تخصص و طرح میشه رزیدنتی حقوق متفاوت تر خواهد بود و طرح هم بستگی داره که فرد کجارو انتخاب میکنه. مناطق محروم حقوق بالاتری دارن ولی حدود بخوام مشخص بکنم ماکسیمم از 10 تا 30 میلیون هست به ازای هر ماه که پزشک عمومی میتونه داشته باشه.

    userرایحه رئیسی

    بعد از اون اگه فرد بخواد مسیر تخصص یا رزیدننی رو انتخاب بکنه حقوقی که به صورت مصوب هست برای افراد مجرد ماهی 6 میلیون و افراد متاهل ماهیانه 8 میلیون تومن که باز به این وضعیت اعتراض شده و شاید در ماه های آینده چه حقوق دوره‌ی کارورزی و چه حقوق دوره‌ی رزیدنتی بیشتر هم بشه.

    userرایحه رئیسی

     بچه‌ها ممکنه بگن این مقدار خیلی کمه باید بگم که این ثابت نیس و متغیره و دوره ی طرح حدود 2 سال هست که بعد از اون افراد تو شاخه های مختلف تقسیم میشن. مثلا زیبایی خیلی طرفدار پیدا کرده و در آمد خوبی دارن، اگه بخوان که ادامه بدن باز دوران رزیدنتی هم برای بیشتر رشته ها حدود 4 سال هست که ماهی 6 الی 8 میلیون رو داره که بعد از اون وقتی متخصص وارد جامعه میشه طبیعتا حقوق بیشتری خواهد داشت.

مصاحبه کنندهuser
به عنوان سوال آخر در مورد تخصص های رشته ی پزشکی هم یه توضیحی میدی؟
    userرایحه رئیسی

     خیلی بچه‌ها از الان به فکرش هستن که چی دوست دارن باید بگم اینطور نیست که بشه از الان مشخص کرد توی این دوره ی 7 ساله و کارورزی بچه‌ها بهتر میتونن انتخاب بکنن که اون علایق و استعدادی که دارن با کدوم یکی از رشته ها جور در میاد.

    userرایحه رئیسی

    رشته های تخصصی ادامه ی همون رشته هایی هست که در دوره ی کارآموزی و کارورزی داریم که به صورت تخصصی وارد اون رشته میشه و 4 سال اون رو میخونه.

    userرایحه رئیسی

    بخوام اسم ببرم رشته های جراحی دار هستن. خود رشته ی جراحی عمومی سر دسته هست که امسال تو دفترچه آزمون تخصص یه سری رشته هایی رو که بچها قبلا تو دوره ی فوق تخصص میتونستن انتخاب بکنن به صورت مستقل وارد تخصص کردن.

    userرایحه رئیسی

    به صورت ساده تر قبلا مثلا رشته جراحی قلب رو هرکس میخواست انتخاب کنه اول باید 4 سال جراحی عمومی رو میخوند و بعد از اون 2 سال به صورت اضافه تر دوره‌ی فلو شیپ یا دستیاری فوق تخصص قلب رو میخوند که مجموعا 6 سال میشد امسال اومدن این قضیه رو تسهیل کردن و جراحی قفسه سینه و جراحی قلب و عروق جزو رشته های مستقل شده و فرد میتونه بلافاصله بعد از عمومی این رشته رو به عنوان دستیار تخصصی انتخاب کنه و طول تحصیلش 5 ساله هستش خود جراحی عمومی 4 ساله هست.

    userرایحه رئیسی

     رشته های دیگه که جراحی دار هستن چشم پزشکی هست که جراحی های میکروسکوپی انجام میدن، رشته ارتوپدی، رشته اورولوژی، رشته ent که فرد میتونه اگه علاقه مند به رشته های جراحی دار باشه انتخاب کنه.

    userرایحه رئیسی

    باز اگر کسی علاقه ای به حضور در اتاق عمل نداشته باشه رشته هایی هست مثل عفونی، رشته قلب که با جراحی قلب فرق داره، روانپزشکی، اطفال، داخلی، بیهوشی، نورولوژی و اعصاب که جزو رشته های خیلی خوبی هستن که بحث جراحی رو ندارن.

    userرایحه رئیسی

    در طول این دوره 7 ساله و طرح فرد میتونه انتخاب کنه چه مسیری رو میخواد ادامه بده، بعد از عمومی اگه مستقیما وارد طرح بشه میتونه به شناخت بهتری از خودش برسه و بفهمه کدوم یکی از این رشته ها مناسبش هست.

مصاحبه کنندهuser
 در مورد حس و حال خودت درباره این رشته برای بچه‌ها بگو.
    userرایحه رئیسی

    من کسی بودم که با علاقه این رشته رو انتخاب کردم و شبی که جوابا اومد و دیدم که با رتبه ای که دارم میتونم وارد دانشگاه مورد علاقم بشم تا چند روز بعدش اصلا نمی خوابیدم و امیدوارم همه بچها این لحظه‌ی شیرین رو تجربه کنن، خانواده خیلی خوشحال میشن.

    userرایحه رئیسی

    ترمای اول آدم احساس خوبی داره بعد از اون درسا که حالت تئوری تر دارن تموم میشن و یه مقدار بالینی تر میشن درس ها خیلی جالبه، میشه بیماری های مختلف رو تفسیر کرد من همیشه لذت میبرم که چه چیزی باعث این بیماری شده الان چیکار میشه کرد و بعد دارو ها رو میخونی و میفهمی با چه مکانیسمی تو مدیریت وضعیت بیمار دخالت داره و این حس خوبی رو در کسایی که علاقه دارن ایجاد میکنه.

    userرایحه رئیسی

    این روزا به عنوان کسی که 2 ماه دیگه درسم تموم میشه احساس متفاوتی دارم چون با علاقه انتخاب کردم این رشته رو و خیلی درس خوندم. امیدوارم همه کسایی که با علاقه این رشته رو انتخاب کردن با علاقه هم خارج بشن نه با فرسودگی. یه نگاهی به عقب میکنم و میبینم چه سختی هایی رو پشت سر گذاشتم و کشیک ها رو تموم کردم و با یه حس و حال خوب برای آینده‌ام میجنگم حس غیر قابل وصفی داره که بچه‌ها خودشون باید تجربه‌اش کنند.

مصاحبه کنندهuser
 برنامت برای بعد از این چیه؟
    userرایحه رئیسی

    من چون دوست دارم تو بخش بالینی بیشتر کار بکنم و اطلاعات درستی به دست بیارم که چه تخصصی رو انتخاب بکنم میخوام وارد طرح بشم.

    userرایحه رئیسی

     بچه‌ها اینم باید بدونن که ما یه بخشی هم داریم به اسم پایان نامه که باید یه موضوعی رو انتخاب کنیم و از اون موضوع دفاع کنیم تا بتونیم فارغ التحصیل بشیم. این روزا یکم درگیر اون پایان نامه هستم. مهر و آبان که مهلت دفاع باشه بعد از اون طرح رو انتخاب می‌کنم.

    userرایحه رئیسی

    بین 3 تا از رشته هایی که عرض کردم یکم تردید دارم که کدوم رو انتخاب کنم چون خودم تو بخش های مختلف که میرفتم از طریق حذف بخش به این نتیجه رسیدم که کدوم مسیر رو انتخاب کنم ولی در نهایت گزینه هایی که تو ذهنم تصور می‌کنم یکی چشم پزشکی هست، یکی جراحی قلب و روانپزشکی هست که بین این ها تردید دارم. و گفتم بهتره وارد طرح بشم که بتونم دقیق تر انتخاب کنم.

بچه‌های پزشکی بعد از این که 7 سال دوره اینترنی‌شون تموم میشه پایان نامه‌شون رو ارائه میدن بعد از اون باید انتخاب بکنن که برن طرح یا نه. طرح به خدمت در منطقه محروم گفته میشه، اینکه میگم محروم شاید خیلی هم محروم نباشه مثلا شاید شهرهای کوچیک یا روستاهای نزدیک محل زندگی خودتون باشه. یه دوره‌ ای هست که شما در اون یک سری چیزا یاد میگیرین مدیریت یه بخش کوچیک که دست شماست رو یاد میگیرین. یه توضیحی درباره چیزهایی که خودم تجربه کردم بگم. خیلی از بچه‌ها پرسیدن واقعا میشه در کنار پزشکی به کار های دیگه هم پرداخت میشه تفریح های مختلف داشت؟ کلا ما تو هر جایگاهی که باشیم هر رشته ای که بخونیم و هر کاری که بخوایم انجام بدیم قراره یه تایمی از شما گرفته بشه و شما اگه بتونید تایمتون رو درست مدیریت بکنید مطمئن باشید که میتونید کار های دیگه هم در کنارش انجام بدید. حالا درسته سال های آخر اینکه بخوای کارای دیگه بکنی سخت باشه و تفریحاتت یکم محدود تر باشه ولی اگه شما میخواید که یه چیز جدی رو تو زندگیتون تجربه کنید کاری که براتون یه جایگاه خوب داشته باشه حقوق خوب داشته باشه و در کل بعد از دوران دانشگاهتون یه تجربه خوب براتون باقی بمونه صددرصد همین تایم رو برای رشته های دیگه هم باید بذارید بنابر این برای سختی رشته، پزشکی رو کنار نذارید. همون قدر که سخته همون قدر هم لذت داره و عادت میکنید به این مسیری که انتخاب کردید. تقریبا میشه گفت تو این دوره ی 3 ساله که من اول راه هم هستم من خیلی از کارایی که میتونستم با رشته های دیگه انجام بدم تو پزشکی هم انجام میدم. پس سعی کنید خودتون رو محدود نکنید.

مشاوران

نظرات کاربران

رشته تحصیلی

هیچ نتیجه ای یافت نشد!

نظری برای این دانش آموز ثبت نشده است