مدیکال استوز
فاطمه کریمی اصل

مصاحبه با خانم فاطمه کریمی اصل | مدیریت استرس

مشاور رشته ریاضی
کنکور سال
0 نظر
دانشجوی پزشکی زنجان

خلاصه مصاحبه

رادیو مدیکال مدیریت استرس🎙️📻 مصاحبه با خانم فاطمه کریمی اصل💎دانشجوی پزشکی زنجان🩺💉 مشاور رشته تجربی تیم مدیکال استوز اوضاع احوال این روزاتون چطوره؟ اوضاع مرتبه؟ 🥺فک کنم اگه استرس بذاره خوب میخونید و اوضاع خوب پیش میره! ولی اگه بذاره… 🌱🌱 قراره درمورد علل ایجاد استرس، روش های کنترل استرس تو این روزا، سر جلسه و امتحان صحبت کنیم. 🤝 یکم آرامش هدیه ما به این روزهای پر استرس شما♥️✨

فایل صوتى مصاحبه

مدیکال پادکستمصاحبه با خانم فاطمه کریمی اصل | مدیریت استرس

متن مصاحبه

مصاحبه کنندهuser
سلام خیلی خوش اومدید به این قسمت از رادیو مدیکال. امیدوارم خسته ی درس ها نباشید.💗
مصاحبه کنندهuser
امروز قراره درباره ی مدیریت و کنترل استرس حرف بزنیم، چون میدونم تو این دوران اغلب شما چه بخاطر امتحانات نهایی و چه بخاطر کنکور، و مدیریت این دوتا کنار همدیگه استرسی دارید که باید راجع بهش صحبت بشه تا بتونید از این دوران به بهترین شکل ممکن استفاده کنید چون بحث استرس اینجوریه که اگه نتونی کنترلش کنی، روزاتو از دست میدی و نمیتونی درس بخونی و انقد همه چیزت رو تحت الشعاع قرار میده که برای کوچک ترین چیزها به مشکل برمیخوری.
مصاحبه کنندهuser
پس ما داریم تو این قسمت راجع به این صحبت میکنیم که شما بتونید تا یه حد متعادلی نگهش دارید. در این راستا، در کنار یکی از مشاوران مدیکال هستیم. 
مصاحبه کنندهuser
خودتونو معرفی میکنید؟
    userفاطمه کریمی اصل

    سلام امیدوارم حال همگی بچه ها خوب باشه و جمع بندی هاشون رو هم انجام داده باشن و همه چی خوب پیش رفته باشه. فاطمه کریمی هستم از مشاوران تیم قشنگ مدیکال، 3 سال هست کار مشاوره انجام میدم و دانشجوی ترم ۴ پزشکی دانشگاه زنجان هستم. خوشحالم در خدمتتون هستم.

مصاحبه کنندهuser
 شما خودت قطعا با بچه ها در ارتباطی و از دغدغه هاشون آگاهی که استرس و فشار این دوره چقدر زیاده براشون. به طور کلی اگه بخوای راجع به این دوران یه توضیح کلی به بچه ها بدی و بعد راجع به این استرس و اینکه اصلا از کجا میاد، چجوری باید کنترلش کنن و چیکار کنن، چه پیشنهاداتی برای بچه ها داری؟ از نظر تو این وضعیت کنونی باید به چه سمت و سویی بره؟
    userفاطمه کریمی اصل

    الان استرس داشتن تو این بازه ای که هستیم یه چیز طبیعی هستش، هرچند که یک سری هاتون هم درگیر امتحانات نهایی هستید و این قضیه شکل جدی ای به خودش گرفته چند سالی هست، و شما مدام قراره مورد آزمون قرار بگیرید.

    userفاطمه کریمی اصل

     چه برای امتحانات نهایی و چه بعد کنکور باشه، این که استرس داشته باشید یه چیز طبیعیه علتش هم اینه که زمان کمی باقی مونده و اون خیال راحت پاییز و زمستون رو ندارید. اصولا از بعد عید دیگه این حس و حال شروع میشه، خیلیا که دست به کار نشده بودن و درس نخونده بودن، جدیت به خرج میدن موقع مطالعه.

    userفاطمه کریمی اصل

    ولی خب خیلیا مطالعه داشتن، بچه های خودمون هم بودن، کنکور رو جدی گرفتید و دیگه مدیکالی هم هستید، الان دیگه شما هم باید دچار استرس شده باشید. دیگه الان معلوم میشه فرق اونی که درس خونده با اونی که نخونده چیه.

    userفاطمه کریمی اصل

    تایم باقی مونده کمه، نمیشه گفت تو این دوران هیچ کاری نمیشه کرد. اتفاقا طلایی ترین دوران، همین دوران هست. هر آنچه که میخونید تو این دوران مطمئن باشید که میره تو حافظه کوتاه مدتتون و چون مرور هم میکنید، چه توی امتحانات و چه توی کنکور میتونید از این اطلاعات استفاده کنید، بنابر این بهترین دوران هستش برای مرور و جمع بندی و سعی کنید فارغ از نتیجه فارغ از اینکه نگران باشید چه اتفاقی قراره بیوفته، فارغ از این حواشی که شنیدم سوالا سخته و امسال فرق داره و اینها، تلاشتون رو بکنید، درستون رو بخونید و به اون برنامه ریزی درستی که متناسب با فرجه ی امتحانات باشه، متناسب با آزمون هایی که قراره خودمون کار کنیم که برای کنکور آماده باشیم، همه ی این ها رو سعی کنید با برنامه پیش ببرید و فارغ از اینکه سر امتحان چی میشه، 100 خودتون رو بذارید که بعدا حسرت نخورید. مطمئن باشید که تو این ایام بهترین نتیجه رو هم میگیرید .

مصاحبه کنندهuser
الان قطعا هم تو تجربه‌ش رو داشتی و هم من، من خیلی دلم میخواد راجع به تجربه های خودمون هم صحبت کنیم و به بچه ها بگیم ما خودمون این استرس رو چجوری کنترل میکردیم. میشه راجع به تایم کنکور خودت و اون یکی دوماه مونده به کنکور خودت هم برای بچه ها بگی؟ که استرس داشتی یا نه؟ چه کارهایی میکردی براش؟ 
    userفاطمه کریمی اصل

    منم قطعا مثل همه ی بچه ها استرس رو داشتم و خب استرس گاهی اوقات مانع درس خوندن من هم می‌شد، چالش هایی داشتم، نا امیدی هایی داشتم، با توجه به اینکه سال کنکور من سال 99 بود انقدر حواشی داشت که یه درگیری مضاعف شده بود برامون ولی علارغم همه ی این ها فکر میکردم که خب من بعد از کنکور قراره چه جوابی به خودم بدم. آیا بعد از امتحانات نهایی یا بعد کنکور قراره سرم پیش خودم بالا باشه یا نه؟ اول پیش خودم بعد پیش خانواده‌م. یعنی نتیجه ی این تلاش ها رو من میخوام ببینم و الان تنها کاری که تو این ایام از دست من بر میاد اینه که به راهم ادامه بدم. بهترین زمان هستش که از رقیب هام سرعت بگیرم و برم جلو چون خیلیها هستن که تو اون ایستگاه نهایی تایم ریزش داوطلب ها و رقیب ها‌ست. چون به هرحال استرس و درگیری ها بالاست و خب نمیدونن کدوم رو باید هندل کنن به هر دلیلی.

    userفاطمه کریمی اصل

    ولی میشه به این فکر کنید که قراره آخر این راه چی بشه؟ من خودم به شخصه اینطوری بودم که فکرم رو از امتحانات و سختی ها دور کنم و میگفتم الان وظیفه ی من درس خوندنه، الان تنها کاری که از دستم بر میاد که چه استرسم رو کنترل کنم و چه برای اینکه حس خوبی بگیرم از بابت اینکه تو مسیرم و دارم جلو میرم، اینه که درس بخونم. و درس خوندن تنها راهه‌، و همش با خودم فکر نکنم که تو کنکور قراره چه اتفاقی بیوفته چه جور سوال سختی ممکنه طرح کنن که من بلد نباشم، این بلد نباشم ها و نمیتونم ها رو مینوشتم رو کاغذ، و بعد کاغذ رو پاره میکردم یا خط خطی میکردم و این باعث می‌شد عملا اون استرس کم بشه.

    userفاطمه کریمی اصل

    استرس چیز بدی نیستش باعث میشه مثلا تو ساعت 6 صبح بیدار بشی و درس بخونی ولی تیغ دو لبه‌ست، اگه از یه حدی بگذره مانع عملکردت میشه، نمیذاره تو خودت باشی و اون تلاشی که لازمه رو بکنی. پس هنر چه در اینجا چه سر جلسه کنکور مدیریت کردن استرسه، که از همین ایام شروع میشه.

من یه موردی اضافه کنم، یکی از چیزهایی که باعث میشه ما استرس بگیریم علاوه بر همه ی این امتحانات که پیش رو هست، اون عوامل جانبی و اون عواملی هستن که ما در کنار امتحان بهش فکر می‌کنیم و بر خلاف اون چیزی که از بیرون هستن، داریم توی ذهنمون بهش شاخ و برگ میدیم.

یعنی مثلا ما میایم امتحان رو از چند جنبه ی مختلف بررسیش میکنیم، مثلا من اگر برم سر جلسه و یک سوال، سوالی باشه که من نخوندمش چه اتفاقی میوفته؟ خب من نمره‌ش رو از دست میدم حالا من اگه نمره‌ش رو از دست بدم چی میشه؟ مامانم چی میگه بابام چی میگه، بقیه ی امتحانات رو میخوام چیکار کنم ! و این شاخ و برگ دادنِ زیاد به اون چیزی که داره برای ما اون استرس و نگرانی و دغدغه رو ایجاد میکنه باعث میشه شرایط ما خیلی سخت تر باشه و شاید اون فکر هایی که داره وارد سرمون میشه رو نتونیم کنترل کنیم، یعنی اون استرسی که برای هر امتحان ممکنه داشته باشیم رو نتونیم کنترل کنیم چون طبیعیه برای همه ی ما به نحوی داره پیش میاد.

یعنی منی که تو دانشگاه دارم امتحان میدم هم باز سر امتحان ممکنه استرس داشته باشم، قبل امتحان ممکنه استرس داشته باشم و همه ی این ها طبیعیه ولی اینکه در نهایت میام چجوری بهش شاخ و برگ میدم، چقدر راجع بهش فکر می‌کنم، در کدوم طبقه ی افکارم میذارمش و چقدر براش ارزش می‌سازم، اینه که در نهایت تعیین میکنه این فکر چقدر قراره بزرگ بشه که باعث بشه من دیگه نتونم ادامه بدم، دیگه نتونم درس بخونم، دیگه نتونم فکرم رو جمع کنم، و به نظر من اینکه بچه ها یاد بگیرن اون نقطه ی ادامه ی این فکر هارو قطع بکنن خیلی بهتر از اینه که سعی کنن هیچ فکری وارد ذهنشون بشه.

پس اینو حواستون باشه. شما میتونید راجع به چیزهای مختلف فکر بکنید، ولی ادامه دادن به اون فکر، کاملا بسته به اراده ی شماست و میتونید کنترلش کنید و بیش از حد خودتون رو درگیر این ماجرا نکنید. از طرف دیگه اینکه آدم استرس داشته باشه میتونه یه راه و محرک باشه برای اینکه ما ادامه بدیم و ول نکنیم، شل نکنیم، و خیلی تایم ها میتونه مفید باشه واسمون، اگه بتونیم تو یه اندازه ی متعادل نگهش داریم . پس میخوایم اون حد متعادل رو به وجود بیاریم برای خودمون.

یکی دیگه از چیزهایی که این وسط باید بهش توجه داشته باشیم اینه که بیایم از کار های کوچیکی که باعث میشن ما استرس بگیریم و نگران بشیم، کم کم بتونیم کنترلشون کنیم و اون استرس رو از بین ببریم که در نهایت در طی روز استرس نداشته باشیم. حالا یکی از چیزهایی که قطعا خیلی از بچه ها توی آزمون ها باهاش مواجه شدن و الان هم ممکنه سر امتحانا باهاش مواجه بشن، همین مدیریت استرس سر جلسه‌ست، یعنی اینکه بچه ها سر جلسه میتونن اصلا کنترل کنن استرسشون رو یا اینکه انقدر استرس دارن که مدام بی دقتی دارن، سوالات رو از دست میدن، اصلا نمیتونه فکرش رو جمع کنه که جواب سوالات یادش بیاد. قطعا اینکه ما بتونیم سر جلسه یه مدیریت خوب داشته باشیم روی استرسمون خیلی چیز مهمیه.

مصاحبه کنندهuser
 چند تا از راهکار هایی که بچه ها بتونن این استرس رو سر جلسه کنترل کنن برای بچه ها توضیح میدی؟
    userفاطمه کریمی اصل

     سرجلسه امتحان درگیر استرس شدن بر میگرده به اینکه شما قبلا چقدر کار کردید رو این مسئله.

    userفاطمه کریمی اصل

    بهترین کاری که میشه انجام داد اینه که جلسه ی امتحان رو قبلش تو خونه شبیه سازی کرده باشید. یعنی حالا درس رو خوندید، جمع بندی کردید، قبل امتحان یا تو بازه های زمانی مشخصی بیاید چند تا نمونه سوال یا یه حالت امتحانی داره رو کار کنید طبق اون زمانی که مشخص شده برای امتحان هست.

    userفاطمه کریمی اصل

    مثلا برای دینی که جزو امتحانات نهایی هست مثلا بگیم 20 تا سوال داره و 1 ساعت تایم داره، ما موقع جمع بندی هامون بیایم 20 تا سوال 1 ساعته رو کار کنیم و هر آنچه که خوندیم رو بیاریم روی کاغذ و ببینیم عملکردمون چجوریه و اینجا خیلی چیزها دستمون میاد که آیا حضور ذهن داریم سر امتحان؟ آیا مدیریت زمان داریم؟ وقتی با سوالات سخت مواجه میشیم عکس العملمون چیه؟ آیا بیخیال اون سوال سخت میشیم یا اینکه میریم سراغ سوالات بعدی و آخر برمیگردیم بیشتر بهش فکر می‌کنیم و جواب میدیم؟

    userفاطمه کریمی اصل

    توی کنکور هم همینطوره، علت اینکه میگن آزمون هارو یک روز یکبار کار کنید یا چند روز یکبار کار کنید همینه، که جلسه ی کنکور رو برای خودتون شبیه سازی کنید که تو اون شبیه سازی آزمون مشخص بشه، همون تعداد سوال، همون دفترچه ی سوالات هم شبیه سازی بشه، از درجه ی سخت متوسط و آسون با همون تعداد اومده باشن، این ها رو کار کنیم و محدودیت زمانی قائل شدن، چه موقع درس خوندن و چه موقع حل سوالات امتحانات شبیه ساز، بهترین راه حل هست برای اینکه شما بتونید اون استرس رو مدیریت کنید چون یک اعتماد به نفسی در شما ایجاد میکنه که من قبلا اینکار رو کردم و اگه بتونید فضایی رو مهیا کنید که بتونه جلسه امتحان رو تداعی کنه براتون خیلی بهتر هم میشه.

    userفاطمه کریمی اصل

    من نه برای امتحانات بلکه برای کنکور اینجوری بود که اون لباسی که قرار بود بپوشم رو میپوشیدم و روی یک تک صندلی مینشستم و مقنعه رو میپوشیدم و خوراکی ای که قرار بود ببرم رو پیش خودم میذاشتم با یک مداد، انگار که واقعا قراره برم سر جلسه کنکور، این کار هارو انجام میدادم و 4 ساعت یک جا می‌نشستم و نمونه سوالات یا سوالات کنکور های قبل رو حل می‌کردم توی اون 4 ساعت تایم و بعدش میومدم به لحاظ علمی که به کنار، ایرادات فنی خودم رو بررسی میکردم که من برای هر درس چقدر زمان گذاشتم؟ اشتباهم کجا بود که درصدم این شده؟ یا مثلا زمان رو توجه خاصی داشتم بهش، وقتی توی درسی زمان کم می‌آوردم چیکار کردم که باعث شد این نتیجه رو بگیرم؟

    userفاطمه کریمی اصل

    اگر این کار هارو انجام بدید که فرصتش هم هست، حالا چه برای امتحانات نهایی که بهترین تایمش همین خرداده قبل از امتحانات نهایی و کنکور، مطمئن باشید اون اعتماد به نفس در شما ایجاد میشه و دیگه ترسی نخواهید داشت. یعنی شما خودتون رو برای هر سطح سوال و مشکلی آماده کردید .

یکی از آزمون هایی که داشتم میرفتم، حالا آزمون قلمچی بود و خیلی هم مهم نبود، یکی از دوستام رو دیدم که تو دوران راهنمایی یکی از همکلاسیام بود، شروع کرد به گفتن این که، وای تو پشت کنکوری شدی باورم نمیشه، دوباره داری آزمون میدی. و من اینجوری بودم که آره ولی همه ی این حرفها و این دیدن دوستم باعث شد نتیجه ی اون آزمون اونجور که میخوام نشه و هر دقیقه هر سوالی که حل می‌کردم یادم می اومد که دوستم داشت چی میگفت، بهم تیکه انداخت و...

و اینو میخوام به بچه ها بگم که، علاوه بر اینکه شما باید روی اون درس احاطه داشته باشی و از قبل آماده باشی برای هر اتفاقی، ممکنه بری سر جلسه و مراقب آشنا ببینی، دوست آشنا ببینی، دوستی رو ببینی که یه حرفی بزنه و ناراحتت بکنه، بگه عه توام داری امتحان نهایی میدی عه توام امسال موندی، و یا هر چیز دیگه ای، شما باید برای دونه دونه ی این اتفاقات هم آماده باشید چون تعداد امتحانای شما زیاده و این رفت و آمد ها مدام تکرار میشه شما بدونید هر اتفاقی که افتاد همه ی این هارو بذاری پشت در جلسه ی آزمون و وقتی وارد جلسه شدی دیگه به هیچکدوم از اینا فکر نکنی و همه ی تمرکزت سر برگه ی امتحانیت باشه. 

یه موضوع دیگه هم هست که دوست دارم به بچه هایی بگم که سر جلسه انقدر استرس میگیرن که اصلا نمیتونن شرایط رو کنترل کنن. اصولا ما وقتی یه چیزی رو بلد نیستیم این حالت بهمون دست میده، استرس میگیریم و میگیم یادم نمیاد پس دیگه نمیتونم اون نمره ای که دلم میخواد رو بگیرم و اون استرس مدام بیشتر و بیشتر میشه. یکی از کار هایی که توی این حالت میتونه به شما کمک کنه اینه که ادامه ندی و بقیه ی سوالات رو نگاه نکنی و چند لحظه به ذهنت استراحت بدی، بعد از اینکه استراحت دادی یه کاغذ از مراقب بگیری، یه سری از درس ها جوری هستن که به شما کاغذ میدن یه سری ها ممکنه بهتون کاغذ ندن به هر حال شما میتونید تقاضا کنید که مراقب بهت کاغذ بده، و شروع کنی اون پاراگراف هایی که با اون سوال مرتبطه رو تا جایی که یادت میاد روی کاغذ بنویسی و داخل اون ها دنبال جواب بگردی یعنی در واقع یکبار ذهنتو مرتب بکنی و اون رو روی کاغذ بیاری و بتونی جواب هایی که مربوط به اون سوال هست رو از متن بکشی بیرون و بعد ادامه بدی.

وقتی شما دچار استرس میشید یه لحظه به ذهنتون استراحت بدید، یه لحظه شرایط رو کنترل کنید و برگردید از عقب تر به ماجرا نگاه کنید باعث میشه اون استرس که به صورت لحظه ای میاد سراغت رو به یه شکل خیلی خوبی کنترل کنی.

مصاحبه کنندهuser
بچه ها ممکنه طی روز یهو یه تایم هایی انقدر دچار اون هیجان و استرسی بشن که کلا دوست نداشته باشن درس بخونن، یعنی چند ساعت درس نخونه و یهو به خودش بیاد و بگه ای وای الان 4,5 ساعته نخوندم و اون استرس مدام بیشتر و بیشتر میشه. توی اون لحظه ای که بچه ها دچار استرس میشن به نظرت بهترین کاری که میتونن اون استرس رو کنترل کنن و ادامه بدن چیه؟
    userفاطمه کریمی اصل

     پیشنهادی که دارم اینه که بیاید و با کسی که اعتماد دارید بهش و میدونید که قرار نیست این استرس رو بیشتر کنه و قراره بهتون آرامش بده، که بهترین شخص مشاورتون هستش، ولی اگر مشاور در دسترس نبود با هر کسی که این شرایط رو دارا باشه، باهاش صحبت کنید، درباره ی نگرانی هاتون صحبت کنید. پیشاپیش از این مسئله که اون شخص قراره شمارو آروم کنه مطمئن بشید، چون قراره آرومتون کنه و استرستون رو کم کنه که بهترین شخص پدر یا مادر و مشاور هستن، نگرانی هاتون رو باهاشون در میون بذارید و اون تخلیه ی روحی روانی اتفاق بیوفته.

    userفاطمه کریمی اصل

     و بعد در کنارش میتونید تفریح خیلی کوتاه که در حد یکی دوساعت بیرون رفتن باشه داشته باشید، حواستون به زمان باشه در کنار این کار ها. همونطور که شما گفتین اینجور نباشه که یک ساعت از درس فرار کنیم و به خودمون بیایم ببینیم 4 ساعت شده چون برنامه ریزی نشده، حتی ما استراحت هامون هم باید برنامه ریزی شده باشه، حتی جدایی از درسمون هم تو این دوران که حکم طلا رو داره باید با برنامه باشه، برای همین برنامه ریزی کنید، با مشاور صحبت کنید، حتی شاید تو بازه ی کنکور نباشه و نیاز به تراپیست داشته باشید و بعدش هم به خودتون استراحت بدید در حد یکی دوساعت و این یکی دوساعت سازنده باشه، در مسیر گوشی و اینستاگرام نباشه، برید توی طبیعت قدم بزنید، حال و هوای خودتون رو عوض کنید، سعی کنید بیشتر از زندگی لذت ببرید بیشتر حالتون رو خوب کنه انجام بدید و بعد بیاید و یه درس دیگه رو بخونید. اون درسی که چنین حالتی رو بهتون داده رو نخونید، یه درس دیگه بخونید، معمولا پیشنهادم به بچه ها اینه که اون لحظه اون درس براتون خاطره ی بد ساخته و شاید ادامه دادنش باعث بشه تمام کار هایی که کردی هیچ و پوچ بشه، برید یه درس دیگه رو یکی دوساعت بخونید، اون درسی که بیشتر دوسش دارید رو بخونید، فارغ از امتحانات نهایی، بعد برگردید و به اون درس ادامه بدید. بیشترین توصیه‌م اینه برای بچه ها.

واقعا تنها چیزی که تو این دوران مهمه اینه که بچه ها بتونن به خودشون فضا بدن و این فضایی هم که ایجاد میکنن کنترل شده باشه و جوری نباشه که بدتر استرس بده بهشون و دوباره برگردن. اتفاقا من همین چند شب پیش یکی از شاگرد هام گفت من خیلی استرس داشتم و سعی کردم یکم استراحت کنم، رفتم با دوستم حرف زدم و دوستم شروع کرد به گفتن اینکه چی خونده چی نخونده و اوضاع درسیش به چه شکلیه و من بیشتر دارم استرس میگیرم چون این دوست من از من خیلی جلوتره.

 دقیقا ماجرا همینه وقتی یه راهکار اشتباه رو که برای تایم استراحت هستش و اون تایم رو برای رفرش شدن خودت داری میذاری، برای اینکه ذهنت یکم آروم بشه میذاری، یک روش اشتباه رو انتخاب میکنی، نتیجه ای که میگیری هم اشتباهه.

پارسال ما توی امتحانات نهایی فقط یک نفر رو داشتیم که معدلش 20 شد و جالب اینجاست که خیلی از بچه ها انتطار داشتن که این نمره رو داشته باشن. شاید الان خیلی از بچه ها آماده باشن، شاید خیلیاتون درس هارو خونده باشید و به صورت کلی تحت کنترل باشه‌. ولی به صورت کلی اون نتیجه ای که شما قراره کسب کنید اصلا مشخص نیست. پس سعی کنید تا جایی که میشه خودتون رو با کسی مقایسه نکنید و صرفا سعی کنید توی هر امتحان بهترین عملکردی که دارید رو از خودتون نشون بدید چون چیزی که هست اینه که شما قراره توی یک ترازو قرار بگیرید که با توجه به اینکه کی اوله و کی داره بهتر عمل میکنه رده بندی بشید و الی آخر .

پس صرفا اینکه کی میخواد 20 بشه اهمیتی نداره، اینکه شما عملکردتون به صورت نسبی، نسبت به بقیه دانش آموز ها چطوره مهمه. پس اگه رفتی سر امتحان، تصحیح کردی و دیدی شده 19 به جای 20 یا یه سوال رو کلا یادت رفته بنویسی و یا هرچیزی، سریع قضاوت نکنید چون تا اون روز آخر که شما کنکورت هم بدی و پرونده ی کنکورت بسته بشه هیچ چیزی مشخص نیست. شما ممکنه نمره هات خیلی هم چنگی به دلت نزنه وبی در نهایت بتونی یه رتبه ی خیلی خوب با یه تراز خوب کسب کنی چون عملکردت به صورت کلی از بقیه ی بچه ها بهتر بوده. پس همه ی این هارو در نظر بگیرید و بعد برید سراغ درس خوندن.

مصاحبه کنندهuser
یه سری از بچه ها درسهاشون متفاوته، مثلا یکی گفته من هنوز دینی رو نخوندم یکی گفته من شیمی رو نخوندم، یکی گفته فیزیک رو هنوز خیلی خوب شروع نکردم به خوندن و الان هم حالم خوب نیست که بخوام بخونم چیکار باید بکنم از این دوران چجوری باید استفاده کنم که بتونم برای امتحان درس هارو بخونم و پیش ببرم؟
    userفاطمه کریمی اصل

     اگر منظورشون امتحانات نهایی هستش با توجه به فرجه هایی که دارید باید تقسیم بندی کنید. مثلا ما در نظر بگیریم اولین درس، درس دینی هستش، بعد درس شیمی هستش و بعد درس عربی. اگر دانش آموزی برای دینی آماده نشده باید درس های دینی رو تقسیم کنه به تعداد روزهایی که داره، حالا یک روز یا دو روز مونده به امتحان رو بذاره برای مرور و جمع بندی.

    userفاطمه کریمی اصل

    همچنین باید در نظر داشته باشه یعنی یه دید دراز مدت و در ابعاد کل امتحانات باشه که برای شیمی اگر آماده نیست از الان تیکه تیکه روزی 2,3 ساعت یا هر چقدر که لازمه وقت بذاره و اون درس ها رو ریز ریز تکمیل کنه. نگه ندارید برای شب امتحان، درس شیمی رو توی 2 روزی که فرجه داره نمی‌تونید جمع کنید‌.

    userفاطمه کریمی اصل

    درسی مثل فیزیک رو توی 2 روز نمیشه جمع کرد‌ اینارو حداقل کاری که میشه انجام داد اینه که از الان شروع کنید و ببینید چند روز تا امتحان فیزیک فرصت دارید مثلا 20 روز، میایم تعداد مباحث و درس هایی که داریم رو تقسیم بر 15 یا 14 میکنیم که در طی 14,15 روز اینارو بخونیم و در اون فاصله ی باقی مونده هم بیایم مرور انجام بدیم، بیایم نمونه سوال حل کنیم، یا هرکاری که لازمه.

    userفاطمه کریمی اصل

    بهترین توصیه ی من اینه که یه دید دراز مدت داشته باشه که همه چیز جمع نشه، درس زیست رو مثلا توی 4 روز نمیشه بست چون همش حفظی و مفهومی هست. از الان باید خورده خورده بخونن ولی یک روز یا دو روز مونده به امتحان این پلن رو تک درسه یا دو درسه کنن، تک درسه اون درسی که امتحانش رو دارن کاملا مرور کنن و کاملا مسلط بشن روش که هیچ جای خلاء و خطایی باقی نمونه.

مصاحبه کنندهuser
 به عنوان حرف آخر برای بچه هایی که در این بازه ی پیش رو امتحان نهایی دارن و کنکور در پیش دارن، کلا توی استرس و فشار هستن، چی داری؟
    userفاطمه کریمی اصل

     فارغ از هر چیزی، فارغ از هر حرفی هر صحبتی، هر خبری، فارغ از هر اتفاقی تلاش خودتون رو بکنید، اون چیزی که اول و آخر شمارو می‌سازه زحمتتونه، تلاشتونه.

    userفاطمه کریمی اصل

    به هیچ چیز توجه نکنید، درگیر اخبار نشید، پیگیر اینکه چه اتفاقی افتاده نشید، مطمئن باشید مشاورتون هرچیز قطعی ای باشه شمارو در جریان میذاره.

    userفاطمه کریمی اصل

    ولی اینکه فقط و فقط از تایمتون نهایت استفاده رو بکنید، منظورم این نیست بکوب درس بخونید نه، یه تایمی رو بذارید برای اینکه یه خودسازی ای باشه، یه رفرش شدن باشه، اشکالی نداره اینا، سعی کنید تمرکز کنید رو خودتون، روی آینده‌تون، و روی مسیرتون و مطمئن باشید این راهی که دارید میرید، زود قراره به یک نتیجه ای برسه، اینکه هرچقدر که اینجا هستید هرچقدر که تلاشتون رو بیشتر کنید قراره به جاهای بهتری برسید، این استرس این حس و حال برای همه بوده از گذشته بوده و در آینده هم خواهد بود، فقط شما نیستید، فقط این رو مدیریت کنید و بدونید بهترین ها در انتظارتونه.

مصاحبه کنندهuser
ممنون که در کنارمون بودید❤️

مشاوران

نظرات کاربران

رشته تحصیلی

هیچ نتیجه ای یافت نشد!

نظری برای این دانش آموز ثبت نشده است