رادیو تحلیل کنکور اردیبهشت انسانی | باحضور خانم مریم هاشمی
خلاصه مصاحبه
فایل صوتى مصاحبه
متن مصاحبه
سلام امیدوارم حالتون خوب باشه و خسته ی درسها نباشید حداقل و استراحت کرده باشید که بتونید خیلی پر انرژی برای نهایی ها، ترمیم معدل و کنکور تیر ماه خودتون رو آماده کنید. بچه های فرهنگیان هم که یه مصاحبه احتمالا پیش روشون داشته باشن، یه انتخاب رشته ای پیش روشون داشته باشن، خلاصه کلی کار داریم پس امیدوارم استراحت کرده باشید و انرژی ذخیره کرده باشید، قدرتی و پر انرژی بریم ادامه راه رو در کنار هم انشالله تک تکتون به چیزی که میخواید برسید.
کنکور این روزها دیگه اصلا شباهتی به سال های گذشته نداره و به این شکل بود که تا سال 98,99 میتونستیم با خوندن یه سری مباحث تستی و یه سری مباحثی که چهارچوب کنکور رو رعایت کرده بود، یه درصدی کسب کنیم. چیزی که من امسال توی دفترچه دیدم واقعا یه کنکور سطح بالا بود، در جریان نیستم که بچه های رشته های ریاضی، تجربی و هنر به چه شکل بوده، هرچند که شنیدم هنر هم سخت بوده. ولی کنکور انسانی، یه کنکور سنگین بود که شاید تمام برنامه ریزی های دانش آموز هارو به هم میرد و از لحاظ زمانی ما برنامه ریزی کرده بودیم که خب یه سری درس هارو سریع تر حل کنیم، و تایم از یه سری درس های دیگه قرض بگیریم ولی اونچه که من دیدم واقعا نمیشد این حرکت رو بزنی.
همه ی سوالاتش نیازمند این بودن که وقت بذاری براشون و با دقت خیلی بالا حلشون کنی پس به نظر من کنکور انسانی اردیبهشت 403 یه کنکور سنگین بود، مخصوصا برای بچه های فرهنگیان که بعدش قرار بود دفترچه ی فرهنگیان رو هم بزنن. طبیعتا اونها کارشون سخت بود.
اما اینطوری نبود که همه ی درس هاش سخت باشه، درس های آسون هم یکی دوتا داشت اما سطح کلی کنکور میشه گفت که یه سطح متوسط رو به بالا و یا حتی سطح سنگین و سخت بودش.
ببینید چه کنکور داده باشید چه کنکوری سال های دیگه باشید ، نتیجه رو دیدید. میدونید که تاریخ و جغرافیا زمین تا آسمون متفاوت شد، فلسفه و منطق حسابی تغییرات داشته و مثل سال های گذشته نیست. یه درسی که من اصلا ازش توقع نداشتم و فکر نمیکردم چنین بلایی سرش بیاد درس جامعه شناسی بود. قطعا جامعه شناسی امسال سخت بود، تاکیدی بود، به نظرم دیگه نمیشه با یک مطالعه ی ساده هندل کنید.
ویدیو های حل سوالات و تحلیل ها روی سایت مدیکال آپلود شده میتونید برید ببینید و بیشتر مطالعه کنید و سوالاتتون رو هم از ما بپرسید. همونطور که گفتم با یه درس خوندن ساده مثلا 5، 6 ساعت درس خوندن و 1 صفحه تست متوسط و خوندن درسنامه و آزمون نزدن نمیشه پیش رفت.
من دیگه نمیتونم درک کنم دانش آموزی درست و حسابی درس نخونه و توقع داشته باشه که بتونه از این به بعد با کنکور انسانی کنار بیاد، متاسفانه این دید رو دیگه نباید داشته باشید. خلاصه که سطح، سطح خیلی بالایی بود، با توجه به ضرایبی که تغییر کرده، مثلا علوم و فنون بالاترین ضریب رو داره توی کنکور انسانی و امسال علوم و فنون سخت شده بود، ریاضی و آمار همونطور که قبلا ما پیش بینی کرده بودیم آسون بود بخاطر اینکه چند سال پیا پی آمار سخت و سنگین بود طراح دلش سوخته به حال ما و گفته بهشون یه استراحتی بدم.
جامعه شناسی و فلسفه و منطق سطحشون بالا بود و در این بین تاریخ و جغرافیا بخاطر افزایش ضریبی که داشتن که از 1 اومده شده 5 که خیلی زیاده، سخت شده بود.
یه چیز دیگه هم که تو دیدگاه طراح اردیبهشت دیدم اومده بود دست گذاشته بود روی نقاط کور کتاب، مثلا توی تاریخ و جغرافیا خیلی کم پیش میاد که بچه ها برن مبحث اعتقادات رو بخونن اما چند تا سوال از همون مبحث آورده بود. نگاهش خیلی جدید شده بود توی تاریخ و جغرافیا سوالاتی داشتیم که تاحالا ندیده بودیم. البته کتابهای مثلا تیزشیم مشاوران اینو پوشش میداد ولی باز هم نگاه طراح یک نگاه جدیده و احساس میکنم طراح های کنکور تغییر کردن، به کل عوض شدن، چه خودشون چه دیدگاهشون، دلیلش هم تغییرات ضرایب هستش و فکر میکنم رقابت بالایی که توی کنکور انسانی وجود داره، همه ی اینا باعث شده که کنکور رو سخت تر کنن تا در واقع ملاک و معیاری باشه برای پذیرش دانش آموز هایی که واقعا درس میخونن.
الان دیگه یه دانش آموز انسانی اگه بخواد با درس خوندن ساده بیاد جلو متاسفانه نمیتونیم بهش امیدی بدیم حتی برای رشته های سطح پایین در دانشگاه های سطح پایین.
ما الان به نظرم 2 دسته دانش آموز داریم، دانش آموز هایی که میشه گفت هدفشون فرهنگیان بود، و دانش آموز هایی که هدفشون تیر ماهه. بچه های فرهنگیان به هیچ عنوان فکر نکنن که کنکورشون تموم شد و دیگه نمیتونن خودشون رو نجات بدن، نه. این رو در ادامه خواهم گفت که چیکار میخوایم کنیم.
و خب دانش آموز هایی که هدفشون تیر ماه بوده، دانشگاه سراسری بوده به جز دانشگاه فرهنگیان اینا باید چیکار کنن؟ نکته ی اول، اگر که شما چه خوندین چه نخوندین و یا در هر سطحی هستین در قدم اول باید هدف گذاری رو داشته باشید، اینکه مثلا بگی من هدفم اینه فرهنگیان قبول بشم یا هدفم اینه که تیر ماه قبول بشم. باید ببینم کدوم رو میخوام.
اگه هدفت فرهنگیان بوده، کنکورت رو خوب دادی یا بد دادی دیگه تموم شده رفته، الان باید بچسبی به 2 تا نکته؛ نکته اول، مصاحبهست. مصاحبه احتمالا زودتر از تایم نهایی ها باشه به همین خاطر میگم مصاحبه اهمیت بیشتری داره ولی خیالت راحت نگران نباش ما برای مصاحبه هم یه پروژه در نظر گرفتیم و قراره تک تک سوالات و مباحثش رو کار کنیم.
اما مبحث نهایی ها، نهایی ها خیلی مهمن، حالا یا نهایی یا ترمیم معدل. کاری که باید انجام بدی اینه که روش سرمایه گذاری ویژه ای کنی با توجه به اینکه هم جدیدن خیلی فشرده نهایی ها برگزار میشن هم سطح خیلی بالایی داره، پیشنهاد من به این مدل بچه ها که هدفشون فرهنگیان بود این بود که، اول بیان یه برنامه ریزی خوب انجام بدن که ببینن کدوم درسارو میخوان ترمیم بزنن، اگر نهایی دارن و خرداد باید دوازدهم رو پاس کنن کمی کارشون مشکل تر میشه، برنامه ریزی منطقی و اصولی خیلی اهمیت داره در این دوران. یه استراتژی باید بچه ها داشته باشن. یعنی دقیقا از همین فردا یا هر تایمی که میخواید استارت بزنید، داشتن هدف و استراتژی قدم و نکته ی اول هستش. تا زمانی که این رو تعیین نکنی اصلا نمیتونی پیش بری .
و حالا در قدم های بعدی میتونیم بگیم تحلیل یه سری از منابع مثل فرمول 20 گاج، امتحانات مهر و ماه، یا فاز امتحان مشاوران، اینا منابع خیلی درجه 1 هستن که برای امتحانات نهایی میتونی ازشون استفاده کنی و در نهایت اون تشریحی خوندن و اون مطالعه ی عمیق باز خیلی بیشتر بهت کمک میکنه که برای تمام این روش مطالعه ها ما توی وبسایت مدیکال کار کردیم توی ریون خیلی روش سرمایه گذاری کردیم و از این به بعد هم این رو خواهیم داشت . این از دسته ی اول.
و اما دسته دوم، بچه هایی هستن که میخوان کنکور سراسری رو شرکت کنن، هدفشون تیر ماهه، رشته هایی به غیر از فرهنگیان میخوان، حقوق میخوان، حسابداری میخوان، مدیریت هارو میخوان، تهران، بهشتی، علامه. اگر دنبال این ها هستی کاری که باید انجام بدی اینه که دوتا مبحث رو در کنار هم پیش ببری. هم مبحث نهایی ها و هم مبحث کنکور تیر ماه. منطقی ترین کاری که میتونی انجام بدی، چون زمان کمی داری و سطح کنکور هم که بالاست، من اگه جات بودم چیکار میکردم؟ قدم اول گفتیم تعیین استراتژی رو داریم، باید دقیق مشخص بشه توی هر بازه تو میخوای چه مبحثی رو بخونی، چه آزمونی رو بزنی .
پیشنهاد من اینه که در قدم اول یه مقدار پیشروی رو انجام بدن این مدل بچه ها، یعنی چی؟ یعنی بیان دوازدهم رو خیلی خوب و کامل بخونن، برای عمومی هاشون وقت بذارن، بچه ها زبان و ادبیات فارسی خیلی تاثیر داره توی معدلتون. یا مثلا درسی مثل علوم و فنون ادبی، تاریخ ، جامعه شناسی، زبان و بعد دین و زندگی درس هایی هستن که توی نهایی ضرایبشون خیلی بالاست و میتونه خیلی معدل خوبی بهت بده. برعکس چه درس هایی ضرایبشون پایینه؟ سلامت و بهداشت، عربی نسبت به سایر درس ها ضریب پایین تری داره، فلسفه ضریبش پایین تره. ولی باز دارم میگم که ضریبشون پایین تره، اینجوری نیس که اصلا اهمیت نداشته باشه، اهمیت داره ولی ضرایب پایین تری داره.
و گفتیم روی چه درس هایی بیشتر تمرکز کنیم؟ فارسی، دینی، زبان، علوم ادبی، تاریخ و جامعه شناسی که دیگه خیلی اهمیت دارن. حالا با توجه به این مباحث بچه هایی که هدفشون تیر ماه هستش بیان یه برنامه ی جامع و خوشگل برای نهایی هاشون بچینن بعد، از 15 خرداد بیان جمع بندی رو استارت بزنن که مدل و نمونهش رو ما اسپرینگ رود رو کار کردیم و میتونن از اون ایده و الهام بگیرن . اگه من قرار باشه برای تیر ماهم یه همچین برنامه ی جمع بندی داشته باشم خیلی خوب میشه که در ادامه راجع بهش فکر و صحبت خواهیم داشت . اما اگر میخواید یه الهام گیری و ایده گیری خوب داشته باشید میشه گفت که اسپرینگ رود چیز خوبیه، میتونید ازش کمک بگیرید بچه های انسانی.
اگر 15 خرداد جمع بندی ترکیبیت رو استارت بزنی خیلی خوب میشه، 2,3 هفته فرصت داری که این جمع بندی ترکیبی رو داشته باشی، 3 روز یکبار انجامش بدی و تورق سریع رو هم که در چند روز پایانی نزدیک به کنکورتون میتونید اجرایی کنید. به این شکل هم از پس نهایی هاتون بر میاید و هم از پس جمع بندی کنکورتون. و برای کنکور تیر ماهتون برعکس نهایی ها باید یه سری از مباحث پایه رو بخونید یعنی دهم و یازدهم.
چیکار باید بکنید؟ اول اینکه فصل های آسان تست خیز و مهم روی وبسایت مدیکال هست میتونید از اون ها کمک بگیرید. در مرحله ی بعدی میتونید کنکور اردیبهشت رو بزنید و تحلیل کنید و با توجه به تحلیلی که انجام دادید برید همون مباحث تستی و پر تکراری که توی اردیبهشت دیدید رو اجرایی کنید . اصلا از درس اقتصاد و روانشناسی قافل نشید بچه ها، چون مثل اینکه ما تو این درس قراره یه آسون گیری داشته باشیم، حداقل یه سطح متوسط رو داشته باشید، ضریبش خیلی بالا نیست ضریب 2 هستش ولی خب تراز آوره. پس روی این دوتا درس سرمایه گذاری کنید انشالله بتونید تا پایان تایمی که دارید حداقل چند تا تک کتاب رو جمع بندی کنید .
فرهنگیان کنکورش اینطوری بود که 60 درصدش دروس تخصصی ها بود که بچه ها میتونستن از علوم و فنون، درسی مثل ادبیات یا ریاضی و اقتصاد، از این درس ها درصد بگیرن قبولیشون حتمیه چون ضرایب و تراز آوری خوبی دارن.
اما بریم سراغ دفترچه تخصصی فرهنگیان، هوش و استعداد ضریب 3 داشت، تربیت معلم ضریب 2 داشت، دفترچه ی تمیز و قشنگی بود. برای تعلیم و تربیت 20 تا تست بود و برای هوش و استعداد هم 20 تا تست. که برای اینها جمعا تایم خوبی هم گذاشته بودن. اگر بچه ها جزوه ی 100ریون رو خونده بودن و با این پروژه جلو اومده بودن واقعا میشه گفت شباهت بیش از 90 درصد باهم داشتن، در نگاه اول متوجه میشدین که شباهت بی نظیری داره به جزوه های 100 ریون. اولین سوال هوش و استعداد دقیقا سوالیه که من خودم توی ویدیو های 100ریون بهش پرداختم و گفتم چجوری حلش کنید و گفتم سوال قطعی هستش و دیدید که تکرار شده.
اگر ویدیو هارو دیده باشن بچه ها و جزوه هارو خونده باشن به راحتی میتونستن از پس سوالات هوش و استعداد بر بیان و در ادامه در مبحثی مثل هوش هندسی یا مثلا مبحث اعداد باز از سوال 196 به بعد دوباره بود، دقیقا مبحثی هست که ما توی ویدیو ها بهش اشاره کردیم. مثلا سوال 199 یادم هست که حلش کردم و گفتم بچه ها این سوال باید این شکلی حل بشه. پس بچه های 100 ریون خیالشون راحت باشه، چیزی که من از دانش آموز های خودم هم پرسیدم، 50 درصد رو به راحتی میزنن چون واقعا چیزی نداشت توی دفترچه ی فرهنگیان.
اولین سالی بود که اجرا شده بود ما نمیتونیم خیلی درموردش قضاوت کنیم چون هیچ معیار و ملاکی نداریم که بگیم آسون تر شده بود یا سخت تر شده بود. اما به عنوان یک معیار و ملاک، فکر میکنم میانگین کشوری، فکر میکنم دکتر هاشمی تحلیل کردن کامل و توی ریون گذاشتیمش و توی سایت مدیکال هم هستش.
همه چیز رو پیش بینی کردیم که درصد ها چقدر باشه چه رتبه ای میاد اما فکر میکنم میانگین کشوری در تعلیم و تربیت اسلامی حدود 30 تا 50 درصد باشه و برای هوش و استعداد هم چیزی حدود 10 تا 30,40 درصد باشه، البته که این میانگین کشوریه. و خب طبیعتا هرچقدر میانگین و درصد دانش آموز ما از این 30 درصد ,50 درصد بیشتر باشه تراز بالاتر میره و هرچقدر پایین تر باشه طبیعتا رتبه و تراز پایین تری بهش میده. باید توجه داشته باشیم که تعداد نادرست ها هم میتونه تاثیر داشته باشه و میتونه یک مقدار تراز دانش آموز رو بالا پایین کنه. پس دوتا نکته اهمیت داشت، درصد درس ها، و تعداد نادرست ها که اینجا دیگه با توجه به این احتمالا بهشون تراز کل داده بشه .
چند تا راهکار میخوام بهتون یاد بدم که چیکار کنید از همین الان که کنکور تیر ماهتون رو حداقل یک دانشگاه دولتی و یه رشته ی معقول بیارید. این واسه بچه هایی هستش که استارت صفر هستن و خیلی خوب پیش نرفتن.
بچه هایی که خوب خوندن، تمرکزشون رو بذارن رو نهایی ها و حل سوالات تشریحی و نهایتا جمع بندی خوب و درجه یک که هنوز زوده براش صحبت کنیم.
اما دانش آموز هایی که متوسط هستن، نگرانن، استرس دارن، چیکار کنن که بتونن از پس کنکور تیر ماهشون بر بیان؟ این فقط صرفا برای بچه هایی هستش که میخوان سراسری بیارن. حالا چیکار کنیم برای این قضیه؟ چند تا راهکار بهتون میدم، نکته اول، چیزی که من توی دفترچه ی سراسری دیدم، مدیریت زمانتون باید خوب باشه. لطفا از تکنیک های تست زنی، حذف گزینه، ضرب در و منها، زمان نقصانی، استراتژی بازگشت، میانبر ها، از این ها استفاده کنید . بدون مدیریت زمان، بدون داشتن ساعت مچی نه آزمون بدید نه تست بزنید نه سر جلسه کنکور برید. بخاطر اینکه این زمان که از دست میدید تمرکزتون رو بهم میزنه و این باعث میشه بهره وری و بازدهی ذهنتون بیاد پایین.
نکته دوم، خیلی تست بزنید. منبع های سطح بالا خیلی کار کنید، تیزشیم ، آبی قلمچی کار کنید، کنکور ها و آزمون های جامع موسسات مختلف رو بزنید.
خیلی نرید سراغ کنکور های 96,95 مخصوصا تو آزمون های 3 روز یکبارتون چون به دردتون نمیخوره. فقط و فقط 1400 به بعد رو بزنید یا 99 به بعد رو بزنید داخل و خارج رو. همین ها کفایت میکنه.
نکته سوم، چند تا روتین میخوام بهتون بگم که اگه هرشب تو برنامه تون باشه بهتون قول میدم سر جلسه ی کنکور تیر واقعا از خودت تشکر کنی، شبی 1,2,3 تا تست درک مطلب عربی بزن. عربی باید توی برنامه ی درسیت باشه، درک مطلب عربی آسون نزن چون به دردت نمیخوره، باید سطحش بالا باشه. نکته بعدی، آرایه بزن، 5 تا تست آرایه ی سخت هرشب بزن، 5 تا تست قرابت معنایی سخت و سطح بالا هرشب بزن، لطفا از مسائل اقتصاد نترس و فرار نکن، 5 تا تست مسئله ی اقتصاد از آزمون های جامع از کنکور ها جدا کن و هرشب یا یک شب در میون تو برنامهت باشه، عروض سمائی رو کار کن دیگه فرصتی نداری که بخوای عروض رو سنتی تقطیع کنی دیگه به دردت نمیخوره، عروض سمائی کار کن حتما و بیشتر روتین ها همین بود. برای تاریخ و جغرافیا هم که دغدغه ی خیلی هاتون هستش، مرحله اول، برو سرچ کن وبسایت مدیکال مقالات مدیکال، تک تک مقاله های مباحث آسون و تست خیز رو بخون. اونجا من بهت گفتم کدوم درس هارو بخونی میتونی درصد بگیری و تایمش رو هم بهت گفتم، گفتم مثلا انقدر وقت بزار و این هارو بخون. این خیلی مهمه چون ذهنتون رو شفاف میکنه و آماده میکنه که قراره چیکار کنید. روش مطالعه هارو کار کن یه وقت پا نشی بری خلاصه نویسی کنی، الان اصلا وقت خلاصه نویسی نیست. من میبینم بچه هایی که الان یه دفتر برمیدارن و میشینن خلاصه و نکته مینويسن، اینارو چه زمانی میخوای مرور کنی؟ اصلا فرصت نخواهی داشت که مرور کنی. پس حواست به این قضیه باشه.
تست سطح پایین، ساعت مطالعه ی پایین، منابع سطح پایین، کنکور سطح پایین، آزمون سطح پایین اشتباهه. پا نشی الان بری آزمون های سنجش رو کار کنی! به دردت نمیخوره. در عوض قلمچی کار کن، گزینه 2 کار کن، ماز کار کن و سنجش و اینارو بذار برای آخر که یه مرور میخوای داشته باشی.
همینا نکته هایی بود که فکر میکنم برای کنکور تیر نیاز داشتین. یه پیش بینی داشته باشم که کنکور تیر قراره چطور باشه، به نظرم ما باز همین ریاضی و آمار رو خواهیم داشت، شاید کمی سطح بالاتر ولی همین ریاضی و آماره و مباحثش همین هاست. علوم و فنون هم دقیقا همین خواهد بود فقط شاید سوالات تاریخ ادبیاتش کمی فرق داشته باشه، عربی هم همینه فقط شاید درک مطلبش سخت تر بشه، اقتصاد هم همینه نگرانش نباشید. روانشناسی همینه، تاریخ و جغرافیا احتمالا مباحثی که کار کرده بود رو بیاد جا به جا کنه، مثلا امسال جغرافیا سخت تر از تاریخ بود، شاید بیاد تاریخ رو سخت تر از جغرافیا بده . میتونه از این حرکت ها بزنه. جامعه شناسی رو خیلی جدی بگیرید، جامعه شناسی تیر ماه هم احتمالا با همین روال ترکیبی خواهد بود.
برای فلسفه و منطق هیچ کاری نمیشه کرد چون فلسفه و منطق خیلی تایم میخواد و تنها راهکاری که میتونم پیشنهاد بدم برای درصد گیری از فلسفه و منطق که بتونی 20,30 درصد قطعی بزنی این هست که بشینی ویدیو های نکته و تست یا ویدیو های همایش ببینی، اما نه از هر استادی، مثلا استاد جلالی تهرانی خوبه، جواهری خوبه، فروغی نیا خوبه، ولی دیگه سراغ اساتید سطح پایین نرو.
فکر میکنم اکثر نکته هایی که برای تیر ماه نیاز داشتید رو گفتم بهتون و مطمئن باشید به همین مباحث عمل کنید میرسید. خلاف تصورتون تعداد تست خیلی بالا الان مطرح نیست بیشتر کیفیت تست هاتون مهمه. بچه ها میان 500 تا تست میزنن ولی ما میگیم نه، 200 تا تست بزنن ولی تستی بزنن که فوق العاده و با کیفیت باشه، زمان براش در نظر گرفته باشیم، ساعت مطالعه ی بالا هم نیاز نداریم برای اینکه مبحث خاصی نداریم، در عوض همون مبحثی که داری میخونی رو خیلی عمیق و مفهومی بخون، بخاطر اینکه کنکور اردیبهشت ماه به ما یاد داد که چیزی که امسال بهش نیاز داریم یه مطالعه ی عمیق و مفهومیه نه اینکه بخوایم صرفا مباحث رو سریع تموم کنیم .
ما تمام تحلیل هارو تو ریون و مدیکال گذاشتیم میتونید اون هارو هم کامل گوش بدید و استفاده کنید، یادتون باشه از اینجا به بعد تنها چیزی که میمونه اینه که شما بخونید و خوب هم بخونید، لطفا تا جایی که میتونید از تایمتون استفاده کنید چون همونطور که داریم میگیم 2 ماه تا کنکور آینده و شاید کمتر از 1 ماه تا اولین امتحانتون فرصت دارید و همونقدر که به نظر شما این تایم کم میاد با وجود همه ی محدودیت هایی که ممکنه تو این زمان داشته باشید کلی کار میتونید انجام بدید و این نتیجه که توی اردیبهشت باب میلتون نبوده رو تغییر بدید، پس حواستون باشه.
مشاوران
نظرات کاربران
هیچ نتیجه ای یافت نشد!
نظری برای این دانش آموز ثبت نشده است