مدیکال استوز

صفر تا صد آزمون لیسانس به پزشکی ویژه سال 1404

صفر تا صد آزمون لیسانس به پزشکی ویژه سال 1404
0 نظرات
10 دقیقه
13 آبان 1403
3,577

اگر شما هم از اون دسته افراد هستید که با وجود مدرک کارشناسی، هنوز رویای پزشک شدن تو ذهنتون جا خوش کرده، آزمون لیسانس به پزشکی می‌تونه اون فرصتی باشه که مدت‌ها دنبالش بودید. این آزمون، در حقیقت یه راه استثناییه برای کسایی که تو مقطع لیسانس درس خوندن ولی علاقه‌مند به تغییر مسیر به سمت رشته پزشکی هستن. رشته‌ای که همیشه جزء پرطرفدارترین و معتبرترین رشته‌های دانشگاهی تو ایرانه و برای خیلی‌ها مثل یه هدف بلندمدت به حساب میاد.
آزمون لیسانس به پزشکی، می‌تونه یه راه جدید و درخشان برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی باشه، حتی اگه مسیرتون از ابتدا متفاوت بوده. با این آزمون، شانس اینو دارین که بعد از گرفتن لیسانس، پزشک بشین و به یکی از پرافتخارترین رشته‌های علمی-عملی بپیوندین!

مدیکال استوز، همراه شما در مسیر پزشک شدن!

معرفی کامل آزمون لیسانس به پزشکی 

آزمون کارشناسی به پزشکی، یه فرصت فوق‌العاده برای دانشجوهای کارشناسیه که به رشته پزشکی علاقه‌مند هستن و می‌خوان بعد از گذروندن دوره لیسانس، مسیرشون رو به سمت پزشکی تغییر بدن. این آزمون مخصوص اونایی طراحی شده که به دنبال راهی برای ورود به رشته پزشکی هستن و حاضرن تلاش کنن تا این مسیر رو طی کنن.

یکی از مزیت‌های جالب این آزمون اینه که کسایی که قبول می‌شن، به دلیل تطابق برخی از واحدهای درسی که توی دوره لیسانس گذروندن، به جای شروع از ترم یک، معمولا از ترم 4 پزشکی شروع می‌کنن. این یعنی حدود یک سال و نیم صرفه‌جویی در زمان تحصیل و نزدیک شدن سریع‌تر به هدف پزشک شدن!

نحوه پذیرش در آزمون کارشناسی به پزشکی

این آزمون، به صورت دو مرحله‌ای برگزار می‌شه؛ بخش اول کتبیه و شامل سوالات تخصصی برای سنجش دانش پایه متقاضیانه. مرحله دوم مصاحبه یا آزمون شفاهی هست که در اون بیشتر به ارزیابی انگیزه و تعهد فرد پرداخته می‌شه. ترکیب این دو بخش، به عنوان فیلتر اصلی برای انتخاب بهترین و علاقه‌مندترین افراد به حرفه پزشکی عمل می‌کنه.
یکی از جذاب‌ترین نکات درباره این آزمون اینه که شانس قبولی پزشکی از طریق این مسیر نسبت به کنکور سراسری بیشتره. به همین دلیل، اگه معدل دیپلم بالای 18 و معدل لیسانس بالای 16 دارین و زیر 27 سال هستین، این آزمون می‌تونه یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما باشه. زمان برگزاری آزمون هم یا بهمن همون سال یا تابستون سال بعدشه. 

این رشته یک دوره 7 ساله پزشکی عمومی و یک دوره 4 ساله تخصص داره. البته دانشجو بعد تموم شدن دانشگاه در مقطع عمومی و تخصص باید تو یک سری طرح‌ها هم شرکت کنه. خیلی از داوطلبانی که بعد کنکور وارد دانشگاه شدن و الان در حال تحصیل در مقطع کارشناسی هستن یا لیسانس خودشون رو گرفتن،

لیسانس به پزشکی چند سال است؟

اگه میخواین بدونین که لیسانس به پزشکی چند سال است باید بگیم داوطلبانی که با این آزمون پزشکی قبول میشن،از ترم 3 شروع به تحصیل می‌کنن.در واقع چارت درسی قبولی‌های این آزمون با دانشجو‌هایی که از طریق کنکور سراسری قبول شدن، فرقی نداره!

به همین دلیل اونا باید دقیقا مثل بقیه تو آزمون علوم پایه پزشکی شرکت کنن.

در صورت قبولی در آزمون کارشناسی به پزشکی از ترم چندم شروع می‌شود؟

الان شاید این سوال براتون پیش اومده باشه که در صورت قبولی در آزمون کارشناسی به پزشکی از ترم چندم شروع می شود؟در پاسخ به این سوال باید بگیم کسایی که بتونن هر دو مرحله این آزمون رو با موفقیت سپری کنن، وارد ترم 3 مقطع پزشکی میشن.

البته این داوطلبان باید همراه دانشجو‌های دیگه‌ای که از کنکور سراسری قبول شدن تو آزمون علوم پایه پزشکی شرکت کنن. 

تاریخ برگزاری آزمون لیسانس به پزشکی 1404

اگه دوست دارین تاریخ برگزاری آزمون لیسانس به پزشکی 1404 رو بدونین، باید بگیم که این آزمون تو روز پنجشنبه 21 تیر ماه امسال برگزار میشه.بعد اطلاع از تاریخ برگزاری این آزمون می‌تونین منابع رو تهیه کنین و با یک برنامه‌ریزی دقیق شروع به درس خوندن کنین تا با آمادگی کامل سر جلسه حاضر بشید.

 چندین ساله که دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اون دسته از داوطلبانی که به هر دلیلی نتونستن از طریق کنکور وارد رشته پزشکی بشن، این آزمون رو برگزار می‌کنه.

محدودیت‌های شرکت در آزمون کارشناسی به پزشکی

برای شرکت تو آزمون لیسانس به پزشکی باید شرایط خاصی داشته باشین تا مجاز به ثبت نام بشین.اما محدودیت ‌های لیسانس به پزشکی چیه؟

خب یکی از محدودیت‌هاش اینه که اگه دیپلم شما انسانی بوده مجاز به ثبت نام تو این آزمون نیستین.

بر اساس شرایط جدید همه کسانی که در مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته درس خوندن، به شرط داشتن شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران می‌تونن تو این آزمون شرکت کنن.

البته داوطلبان بالای 27 سال بدون در نظر گرفتن مدت سربازی که به حداکثر سن اضافه می‌کنه، اجازه شرکت تو این آزمون رو ندارن.

ظرفیت پذیرش در آزمون لیسانس به پزشکی 1404

آزمون لیسانس به پزشکی 1404 هم مثل سال‌های قبل با محدودیت ظرفیت مواجهه و فقط 10 تا 20 نفر از بین داوطلب‌ها انتخاب می‌شن. یعنی باید حسابی آماده باشی، چون رقابت خیلی سنگینه.

با توجه به شرایط خاص پذیرش تو این آزمون، معمولاً تعداد شرکت‌کننده‌ها هم محدوده. خیلی‌ها شاید از این رقابت دست بکشن یا ترجیح بدن وارد این مسیر نشَن. ولی اونایی که می‌خوان با جدیت توی این آزمون شرکت کنن، باید بهترین خودشون رو نشون بدن.

این ظرفیت پایین، باعث میشه که فقط کسایی که واقعاً از همه نظر آمادگی دارن، شانس قبولی پیدا کنن.

ساختار آزمون لیسانس به پزشکی 1404


یکی از دغدغه‌های اصلی داوطلبان آزمون لیسانس به پزشکی، آگاهی از ساختار آزمونه؛ چون خیلی‌ها نمی‌دونن دقیقاً باید از چه منابعی استفاده کنن و چطوری برای این آزمون آماده بشن. خبر خوب اینه که سامانه معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران هر سال، فهرستی از دروس و منابع این آزمون رو منتشر می‌کنه و داوطلب‌ها می‌تونن با دانلود این فایل به اطلاعات دقیق و لازم دسترسی پیدا کنن. داشتن این فهرست، به داوطلب‌ها کمک می‌کنه تا بدون نگرانی، برنامه‌ریزی مناسبی برای مطالعه‌شون داشته باشن.

زمان‌بندی مطالعه برای آزمون


یکی از مشکلاتی که خیلی از داوطلب‌ها باهاش روبرو می‌شن، عدم اطلاع از زمان دقیق ثبت‌نامه و برگزاری آزمونه؛ این باعث می‌شه نتونن به درستی برنامه‌ریزی کنن و ندونن از کی باید مطالعه‌شون رو شروع کنن. به‌خصوص برای کسایی که مدتی از فضای دانشگاه دور بودن یا لیسانسشون تو رشته دیگه‌ای بوده، ممکنه به یاد آوردن مطالب و تسلط مجدد بر اون‌ها، چالش بزرگی باشه.
برای موفقیت در آزمون، باید روش‌های مطالعه سریع رو بلد باشین تا بتونین در مدت زمان کوتاهی به تسلط کافی برسین. تمرکز روی مرورهای کوتاه‌مدت و استفاده از تکنیک‌های خلاصه‌نویسی، می‌تونه باعث بشه اطلاعات راحت‌تر و سریع‌تر تو ذهن جا بیفته و بتونین با آمادگی بیشتری تو آزمون شرکت کنین.


مباحث آزمون لیسانس به پزشکی

مباحث آزمون لیسانس به پزشکی 1404 که توسط سامانه معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران معرفی شدند، عبارتند از :

  • ژنتیک
  • آناتومی
  • بیوشیمی
  • فیزیولوژی
  • ایمنی‌شناسی
  • بافت‌شناسی
  • جنین‌شناسی
  • ویروس‌شناسی
  • میکروب‌شناسی

معرفی کامل منابع آزمون لیسانس به پزشکی

مباحث آزمون لیسانس به پزشکی / منابع آزمون لیسانس به پزشکی که در مجموع 150 تا سوال از اون‌ها طرح میشه رو در جدول زیر قرار دادیم:

sdddsadsa

روش ثبت نام آزمون لیسانس به پزشکی

الان ممکنه این سوال براتون پیش اومده باشه که روش ثبت‌نام آزمون لیسانس به پزشکی چطور انجام می‌شه؟ در واقع همه فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی در رشته‌های زیرگروه تجربی و ریاضی، در صورتی که شرایط لازم رو داشته باشن، می‌تونن از طریق اطلاعیه‌ای که دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر می‌کنه، برای ثبت‌نام اقدام کنن. ثبت‌نام این آزمون به‌طور معمول از اوایل دی شروع می‌شه و تا اواسط بهمن ادامه داره؛ پس حتماً تو این بازه زمانی پیگیر اخبار و اطلاعیه‌ها از طریق سایت دانشگاه علوم پزشکی تهران باشین.

⚠️ نکات مهم در زمان ثبت‌نام

برای اطمینان از اینکه مشکلی در مراحل ثبت‌نام براتون پیش نیاد، دقت کنین که مدارک لازم رو آماده داشته باشین و شرایطی مثل معدل دیپلم و لیسانس و سن زیر 27 سال رو هم بررسی کنین.

شرایط ثبت نام آزمون لیسانس به پزشکی

به طور خلاصه شرایط ثبت نام آزمون لیسانس به پزشکی موارد مهم زیر رو شامل میشه:

• امکان ثبت نام برای متولدین یک دی 1375‌ به بعد

• دانش آموخته مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته یا دانشجوی سال آخر

• دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در صورت انصراف قطعی از دانشگاه

• دارای شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران

• ارائه مدرک زبان انگلیسی برای شرکت در مصاحبه

مدارک ثبت نام آزمون لیسانس به پزشکی

در ادامه مدارک ثبت نام آزمون لیسانس به پزشکی رو قرار میدیم:

• پرداخت الکترونیکی هزینه آزمون از طریق سامانه ثبت نام

• شناسنامه و کارت ملی (پشت و رو)

• پرینت و اسکن برگ ثبت نام تکمیل شده به همراه امضا و اثر انگشت در سامانه

• گواهی پایان تحصیلات (برای فارغ التحصیل مقطع کارشناسی)

• گواهی اشتغال به تحصیل دانشجوی سال آخر کارشناسی با ذکر تعداد واحد کل

• گواهی پایان خدمت یا کارت معافیت دائم برای آقایان 

• مدرک پایان یا معافیت از طرح نیروی انسانی برای مشمولان

• تکمیل تعهد نامه برای تایید داشتن شرایط شرکت در آزمون

مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی

مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی یکی از اون چالش‌های جدی‌ایه که هر کسی باید با آمادگی کامل واردش بشه. این آزمون از 5 مرحله تشکیل شده و هر کدوم از این مراحل 7 دقیقه طول می‌کشه. در مجموع، کل مراحل 35 دقیقه زمان می‌بره. بیا با هم بریم سراغ جزئیات هر مرحله و ببینیم چی در انتظارته:

مشاوره

تو این مرحله باید مثل یک دوست دلسوز، کسی رو که تو شرایط روحی خوبی نیست، آروم کنی. از تکنیک‌های همدلی استفاده کنی تا اون آدم حس کنه درکش می‌کنی. مثلاً وقتی طرف داره از مشکلاتش می‌گه، سرت رو تکون بدی، با جملات کوتاه نشون بدی که گوش می‌دی، و با سوالاتی ساده مثل "چی باعث شد این حس رو پیدا کنی؟" بهش فرصت بدی حرف دلش رو بزنه.

تفکر نقاد

حالا می‌رسیم به جایی که باید مهارت تفکر نقادانه‌ات رو نشون بدی. چند تا سوال تستی و یه سوال تشریحی ازت می‌پرسن. سوال تشریحی معمولاً خیلی مهمه! مثلاً ممکنه بگن: "یه داروی گیاهی ادعا می‌شه که برای فلان بیماری مفیده. به‌عنوان یه پزشک، نظر شما چیه؟"

اینجا نباید سریع بگی دارو خوبه یا بده! به جاش، باید سوال کنی: "این دارو چیه؟ چند ساله کشف شده؟ تحقیقات معتبر پشتشه؟ آیا تو رفرنس‌های علمی اسمش اومده؟" خلاصه باید نشون بدی که سطحی به قضیه نگاه نمی‌کنی.

اخلاق پزشکی

تو این مرحله بحث راجع به اصول اخلاقیه. بهت سوالاتی می‌پرسن مثل اینکه "چطور با بیمار برخورد می‌کنی؟" یا "آیا حاضری برای یکی از بیمار‌هات امتیاز بیشتری قائل بشی؟"

اینجا باید با هوشمندی به سوالات جواب بدی. مثلاً بگی که به هیچ عنوان نباید بین بیمارها تبعیض قائل شد و هر کسی حق داره بهترین مراقبت ممکن رو دریافت کنه. باید اهمیت رازداری رو هم یادآوری کنی، یعنی اینکه اطلاعات بیمار باید محرمانه بمونه.

تحویل رزومه

وقتی نوبت به تحویل رزومه می‌رسه، ازت می‌پرسن: "چرا این رشته رو انتخاب کردی؟" "آیا مقاله‌ای داری؟" "آیا حاضری برای طرح به روستا بری؟"

اینجا باید از اهداف و انگیزه‌هات حرف بزنی. مثلاً ممکنه بگی که همیشه علاقه داشتی به مردم خدمت کنی و رشته پزشکی این فرصت رو بهت می‌ده. یا اگه مقاله داری، حتماً اشاره کن که چه تحقیقاتی انجام دادی.

هوش هیجانی

آخرین مرحله خیلی جالبه! تو اینجا بررسی می‌کنن که چقدر تو ارتباط برقرار کردن با دیگران خوب هستی. مثلاً ممکنه بپرسن: "تا حالا با کسی دعوا کردی؟" یا "وقتی با کسی مشکل داری، چطور حلش می‌کنی؟"

باید نشون بدی که تو شرایط بحرانی خونسردی‌ات رو حفظ می‌کنی و از راه‌های منطقی و آرام برای حل اختلاف‌ها استفاده می‌کنی.

راهکار‌های موفقیت و کسب نتیجه لازم در آزمون کارشناسی به پزشکی

راهکارهای موفقیت و کسب نتیجه لازم در آزمون لیسانس به پزشکی عبارتند از:

  1. داشتن برنامه‌ریزی دقیق و حرفه‌ای برای مطالعه منابع آزمون
  2. تنظیم بودجه‌بندی برای هر درس و مطالعه بیش‌تر دروس تست خیز
  3. تهیه خلاصه‌برداری اصولی از دروس مطالعه شده
  4. شرکت در آزمون‌های شبیه‌سازی شده
  5. عدم حذف منابع امتحانی
  6. ‌ تحلیل آزمون‌های سال‌های قبل برای تسلط بیش‌تر
  7. آشنایی با مراحل مصاحبه از طریق گفتگو با مشاور
  8. تهیه بهترین جزوه‌های کمک آموزشی
  9. داشتن اولویت‌بندی برای خواندن دروس با توجه به نقاط ضعف و قوت خود
  10. استفاده از رفرنس‌های مورد تایید معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

پاسخ به سوال مهم لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد

بسیاری از داوطلبانی که تو کنکور سراسری به نتیجه دلخواهشون نمی‌رسن، با این چالش روبرو می‌شن که "حالا باید چه کار کنم؟" این سوال، کاملاً طبیعی و رایجه، چون رقابت در آزمون‌های پزشکی همیشه بالاست و دست‌یابی به این هدف نیازمند تلاش و برنامه‌ریزیه. یکی از گزینه‌هایی که این افراد می‌تونن بهش فکر کنن، آزمون لیسانس به پزشکی هست؛ مسیری که این فرصت رو به افراد می‌ده تا بعد از مقطع کارشناسی هم بتونن وارد رشته پزشکی بشن.

پشت کنکور بمونم یا به لیسانس فکر کنم؟

اگه هنوز نمی‌دونین که آیا بهتره پشت کنکور بمونین یا وارد یه رشته دیگه بشین و بعد از گرفتن لیسانس برای پزشکی اقدام کنین، باید به شرایط خودتون نگاه کنین. اگه واقعاً از رشته دیگه‌ای لذت نمی‌برین و تنها هدف‌تون پزشکیه، پشت کنکور موندن شاید گزینه بهتری باشه. ولی در عین حال، آزمون لیسانس به پزشکی این شانس رو به شما می‌ده که بدون هدر دادن وقت، با یک برنامه‌ریزی هدفمند و تلاش برای افزایش معدل و آمادگی در زبان، به هدفتون برسین.

تازه‌ یه چیز دیگه هم هست! اینکه تو آزمون کارشناسی به پزشکی فقط 10 تا 20 نفر پذیرش میشن.

در حالی که با کنکور سراسری خیلی‌ها می‌تونن تو دانشگاه‌های سراسری، آزاد، پردیس‌های خودگردان و... قبول بشن.

با همه این‌ها اگه هنوزم شک دارین که مجدد کنکور بدین یا منتظر آزمون کارشناسی به پزشکی بمونین، پیشنهاد میدیم مقاله پشت کنکور بمونم یا نه رو بخونین تا از نحوه موفقیت در این آزمون اطلاعات بیش‌تری به دست بیارید. 

جمع بندی 

تو این مقاله سعی کردیم آزمون لیسانس به پزشکی رو بهتون معرفی کنیم و بهتون یادآوری کنیم که هیچ وقت برای رسیدن به رویاهاتون دیر نیست!

اگه دانش‌آموخته کارشناسی هستین و به هر دلیلی نتونستین پزشکی قبول بشین، این آزمون فرصت خوبیه برای اینکه دوباره به سمت علاقه‌تون حرکت کنین.

آزمون کارشناسی به پزشکی مخصوص کساییه که با گذروندن دو مرحله از این آزمون می‌تونن مستقیم وارد ترم 3 پزشکی بشن.

این یعنی یه راه سریع و مستقیم به سمت پزشک شدن!

اگه هم برای شروع و آماده شدن دنبال یه تیم حرفه‌ای هستین، پیشنهاد ما مشاوران مدیکال استوزه.

این مشاورها از دانشجویان برترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی هستن و تا آخرین قدم کنار شما می‌مونن. قول میدیم که در نهایت اسم شما هم تو صفحه قبولی‌ها جا می‌گیره!

مدیکال استوز، همراه شما تو مسیر پزشک شدن!

امیدواریم با مطالعه این مقاله به درک جامع‌تری از آزمون لیسانس به پزشکی دست پیدا کرده باشید. هر قدمی که در این مسیر بردارید، شما را به هدف پزشک شدن نزدیک‌تر می‌کند. با بهره‌گیری از نکات کلیدی ذکر شده، می‌توانید بهبود چشمگیری در نتایج آزمون خود مشاهده کنید و با آمادگی کامل به رقابت بپردازید.

اگر پس از مطالعه این مقاله، سوالی برای شما پیش آمد یا به توضیحات بیشتری نیاز داشتید، کافی‌ست سوالات خود را در بخش "نظرات" مطرح کنید. تیم مشاوران مدیکال استوز در کمتر از 24 ساعت به شما پاسخ خواهند داد و شما را در این مسیر همراهی می‌کنند.
بیش از 100 نفر مشاوره در 6 رشتهلیست کامل
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز

مشاوره کنکور هوشمند با اپلیکیشن تخصصى مدیکال استوز

صفحه مشاوره
آپدیت جدید

ما رویایی داشتیم که نه تنها بتونیم خدمات مشاوره کنکور و تحصیلی رو به خونه و پشت میز دانش آموزها و داوطلب های کنکوری مدیکال بیاریم، بلکه بتونیم هر چیزی که کنکوری ها برای ساده تر شدن و لذت بخش تر شدن دوران مطالعه برای کنکور و امتحانات نهایی بهش نیاز دارن رو براشون فراهم کنیم.

اینجا بود که دست به کار شدیم و اپلیکیشن مشاوره کنکور مدیکال متولد شد. در همین لحظه بیش از ۱۰هزار نفر کنکوری در حال استفاده از اپلیکیشن مدیکال هستن و ما هر ماه در حال بهتر کردن امکانات اپلیکیشن برای انتقال یه تجربه دلنشین به بچه های کنکوری هستیم.

اینستاگرام مدیکال
ربات تلگرام مدیکال
کانال تلگرام مدیکال

نظرات کاربران

رشته تحصیلی

هیچ نتیجه ای یافت نشد!

نظری برای این مقاله ثبت نشده است!