مدیکال استوز

معرفی رشته مدیریت بازرگانی

 معرفی رشته مدیریت بازرگانی
0 نظرات
10 دقیقه
20 شهریور 1403
3,417

تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی یه فرصت فوق العاده است برای کنکوری هایی که عاشق چالش هستن و حسابی ریسک پذیر! 

اگه تو هم یه شخصیت مدیر و رهبر داری و دلت کلی فرصت رشد می‌خواد، رشته مدیریت بازرگانی همونیه که دنبالش بودی.

برای اطلاع کامل داشتن در مورد رشته مدیریت بازرگانی لازمه که در مورد :

ماهیت رشته و گرایش های رشته مدیریت بازارگانی، دروس دانشگاهی این رشته، وضعیت حقوق دریافتی، درآمد و بازار کار رشته مدیریت بازارگانی،‌اینکه این رشته مناسب کدام افراد است و  مزایا و معایب رشته بر اساس نظرات دانشجویان رشته مدیریت بازارگانی اطلاع داشته باشید که در ادامه پیرامون همه این موضوعات مهم صحبت می کنیم.

کنکوری عزیز 💚

شما الان در بخش معرفی رشته و دانشگاه وبسایت مدیکال استوز قرار داری. جایی که مفصل‌ترین توضیحات ممکن رو درمورد رشته‌هاو دانشگاه‌ها داره!

ما در تدوین مقالات معرفی رشته های دانشگاه ها از نظرات دانشجویان رشته مدیریت بازرگانی استفاده کردیم تا شما هر اطلاعات و تجربه ای که درمورد این رشته لازمه رو بدونید.


حواست باشه😯

 مثل همیشه می‌تونی سوالات خودت رو توی قسمت" نظرات" پایین همین صفحه کامنت کنی تا مشاوران کنکور مدیکال استوز در کمتر از 24 ساعت به سوالات شما پاسخ بدن :)

معرفی رشته مدیریت بازرگانی و بهترین دانشگاه‌ها

رشته مدیریت بازرگانی به مدیریت و عملیات تجاری در انواع کسب و کارها مربوط می‌شه.

برای معرفی بهتر رشته مدیریت بازارگانی باید بهت بگیم که این رشته بهت آموزش میده که چطور تصمیمات مهمی رو درباره مدیریت مالی بازاریابی، منابع انسانی، تجارت بین الملل و ... بگیری. این رشته شامل دروسی هست که مفاهیم مدیریتی، تجاری و استراتژیک رو بهت آموزش میده و دروسی مثل مدیریت مالی، مدیریت منابع انسانی، حقوق بازرگانی و ... رو در طول تحصیل در این رشته باید بگذرونید.

مدیریت بازرگانی در کدام رشته است؟

بصورت کلی همه داوطلبان کنکور انسانی، ریاضی و تجربی می‌تونن وارد رشته مدیریت بشن. اما پذیرش انسانی‌ها یکم مشکل‌تره و معمولا به رتبه زیر 2000 برای دانشگاه‌های تاپ(  تهران و مشهد ) و رتبه زیر 6000 برای دانشگاه‌های درجه دوم نیاز دارند.

در ادامه تمامی نکات مهمی که قبل از انتخاب رشته مدیریت بازارگانی باید بدونید رو به همراه نظرات دانشجویان رشته مدیریت بازرگانی تا پایان این مقاله رو براتون پوشش دادیم.

رشته مدیریت بازارگانی چیست

بهترین دانشگاه‌ های رشته مدیریت بازرگانی در ایران

از بهترین دانشگاه‌های ارائه دهنده رشته مدیریت بازرگانی به ترتیب :

  1. مدیریت بازارگانی دانشگاه تهران
  2. مدیریت بازارگانی دانشگاه علامه طباطبایی
  3. مدیریت بازارگانی دانشگاه شهید بهشتی
  4.  مدیریت بازارگانی فردوسی مشهد 

به عنوان بهترین و تاپ ترین دانشگاه های پذیرنده رشته مدیریت بازرگانی در ایران اشاره کرد.

گرایش های رشته کارشناسی مدیریت بازارگانی در ایران 

1.مدیریت بازرگانی دریایی :

ما رشته‌ی مدیریت بازرگانی دریایی رو هم داریم که هدفش تربيت كارشناس بازرگاني دريايي براي خدمت در ارگان‌های دريايي، حمل و نقل، تجارت خارجي و برنامه‌ريزي كلان جمهوري اسلامی و ديگر شركت‌ها و مؤسسات خصوصی و دولتی مرتبط با امور مديريت بازرگاني دريايی كشوره. این رشته به‌صورت ویژه به بازرگانی از طریق دریا متمرکزه.

کاردانی مدیریت بازرگانی: همون مدیریت بازرگانیه که بصورت ناپیوسته ارائه شده و بعد از اتمام دوره دو ساله کاردانی و شرکت در آزمون و خوندن دو سال دیگه مدرک کارشناسیت رو می‌گیری. رشته‌ی مدیریت بازرگانی دریایی تو کارشناسی شامل 3 تا گرایش مختلفه:  گمرکی، بنادر کشتیرانی و مناطق ویژه.

2. دوره MBA مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران :

برای علاقه‌مندان به مدیریت بازرگانی و کسب و کار، یه فرصت فوق العاده وجود داره که بدون آزمون و کنکور هست. همچنین یکی از معتبر‌ترین مدارک رو داره. دوره MBA در دانشگاه تهران بصورت مجازی و حضوری برگزار میشه. این دوره معادل مدرک کارشناسی و کاردانی نیست! صرفا یه فرصته برای کسایی که مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران می‌خواستن ولی قبول نشدن. این دوره دارای هزینه‌های جداگانه هست.

رشته مدیریت بازرگانی چند سال است؟

رشته مدیریت بازرگانی در دوره لیسانس حدودا 4 سال طول میکشه تا دانشجو 120 واحد رو پاس کنه و فارغ التحصیل بشه.

رشته مدیریت بازرگانی مناسب چه کسانی است؟

رشته مدیریت بازرگانی مناسب داوطبانی است که  :

  • ریسک پذیرن
  • خلاق و نو‌آور هستن
  • به مباحث اقتصادی و بازرگانی علاقه‌مند هستن

رشته مدیریت بازرگانی مناسب این دسته از افراد نیست :

  • از ریسک پذیری پایینی برخوردار هستن
  • ذاتا با تجارت و بازرگانی ارتباط نمی‌گیرن
  • علاقه ای به مطالعه‌های اقتصادی ندارن

رشته مدیریت بازرگانی مناسب کدام افراد است؟

 

آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی

آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی، چه در ایران و چه در خارج از کشور، بسیار جای پیشرفت داره.

 با بازنشسته شدن اکثر نیرو‌‌های اداری، آزمون های استخدامی زیادی در این زمینه برگزار میشه. همچنین کارآفرینی و مدیریت کسب و کار یکی دیگه از راه‌های کسب درآمد برای فارغ التحصیلان مدیریت بازرگانیه.

 چالش های شغلی رشته مدیریت بازرگانی

رشته‌ مدیریت بازرگانی جزو رشته‌های با معایب کمتره چون امنیت شغلی نسبتا بالایی داره ولی از طرفی رقابت خیلی زیاده و برای موفق شدن حتما باید روی مهارت‌هات کار کنی و ادامه تحصیل بدی.

از طرفی کسایی که تو این حوزه کار میکنن اکثرا تخصص کافی ندارن پس با کمی تلاش میتونی یه مزیت رقابتی عالی برای خودت بسازی. این رشته نیاز به انعطاف پذیری و تصمیم گیری سریع تو تحولات بازار داره و برای همین هم استرس کاریش یکم بالاست. در رشته مدیریت بازرگانی دریایی سفر‌های طولانی و شرایط کاری سخت‌تری داری و ممکنه تو حوزه حمل و نقل دریایی با مسائل امنیتی هم مواجه بشی.

چالش‌های شغلی رشته مدیریت بازرگانی بیشتر به این موارد ختم میشه :

  1. مشکلات و محدودیت های آزمون های استخدامی این حوزه
  2. مشکلات و محدودیت های دریافت مجوز کسب و کار( که البته الان اوضاعش خیلی بهتره)
  3. نیازمند سرمایه اولیه بودن( مخصوص کارآفرین ها)

وضعیت رشته مدیریت بازرگانی در 10 سال آینده

 دروس دانشگاهی رشته مدیریت بازرگانی

واحد های درسی رشته مدیریت بازرگانی شامل :

تعداد کل واحدهای درسی : ۱۳۳ واحد

دروس عمومی : ۲۰ واحد

دروس پایه ۴۱ : واحد

دروس اصلی : ۳۰ واحد

دروس تخصصی : ۳۶ واحد

دروس اختیاری : ۶ واحد

لیست دروس تخصصی مدیریت بازرگانی

ظرفیت دانشگاه‌ها پذیرنده رشته مدیریت بازرگانی

تمام دانشگاه‌های دولتی، آزاد، پیام نور و غیر انتفاعی در رشته مدیریت بازرگانی پذیرش دارن.

دوره روزانه : 716 نفر

دوره نوبت دوم : 750 نفر

پیام نور : 10980نفر

غیر انتفاعی : 4799 نفر

صرفا سوابق تحصیلی : بالای 300 نفر

 

 درآمد و بازارکار رشته مدیریت بازرگانی

بازار کار و درآمد رشته مدیریت بازرگانی، به شدت بستگی به مهارت‌هات، سابقه کاریت و مدرک تحصیلیت داره. به‌طور متوسط میتونی ماهیانه 15 تومن درامد داشته باشی ولی با افزایش مهارت‌هات و سابقه‌ی کاریت طبیعتا این مقدار هم افزایش پیدا میکنه.

رتبه لازم برای قبولی رشته مدیریت بازرگانی

رتبه مورد نیاز برای رشته مدیریت بازرگانی:

گرایش‌های رشته مدیریت بازرگانی

گرایش‌های ادامه تحصیل رشته مدیریت بازرگانی:

  1. گرایش بازاریابی
  2. گرایش بازرگانی بین المللی
  3. گرایش تجارت الکترونیکی
  4. گرایش بازرگانی داخلی
  5. گرایش کارآفرینی
  6. گرایش مدیریت استراتژیک

مهاجرت با رشته مدیریت بازرگانی

می‌تونی بعد از فارغ التحصیلی تو صنایع مختلفی تو کشورهای دیگه فعالیت کنی. برخی از این صنایع شامل تجارت بین الملل، مدیریت شرکت‌های چندملیتی، بازاریابی، تجارت الکترونیک و مشاوره مدیریتیه.

با توجه به اینکه بسیاری از شرکت‌های بزرگ و چندملیتی دنیا توکشورهای دیگه فعالیت می‌کنند، فرصت‌های شغلی بسیاری برای فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی تو خارج از کشور وجود داره. فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی با مهارت‌هایی مانند تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی، ارتباطات، رهبری و حل مسئله آشنا هستند. این مهارت‌ها در هر صنعت و در هر کشوری قابل استفاده هستند و به فارغ التحصیلان این رشته کمک می‌کند تا به راحتی و با موفقیت در کار خود در کشورهای دیگر عمل کنند. تو بسیاری از کشورهای دیگر، بازار کار برای فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی پردرآمده. به علاوه، فرصت‌های رشد شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته هم تو کشورهای دیگه وجود داره. برای مثال، تو شرکت‌های چندملیتی، فرصت‌های بیشتری برای پیشرفت و رشد شغلی وجود داره!

لیست بهترین کشور های مقصد مهاجرت رشته مدیریت بازرگانی :

  • آلمان
  • سنگاپور
  • ژاپن
  • کانادا
  • چین

هیئت علمی و استخدام رشته مدیریت بازرگانی

بعد از فارغ التحصیلی در رشته مدیریت بازرگانی دریایی میتونی تو قسمتهای مختلف ارگان های دریایی از جمله: تدارکات،بازاریابی و بازرگانی کشتی ها، عملیات بنادر و کشتیرانی ها، مالی و اداری بنادر و کشتیرانی ها،گمرکات و ارگانهای مرتبط، حمل و نقل و جابجایی کالا در بنادر و پایانه های گمرکات مرزی و داخلی و مناطق ویژه تجاری مشغول به کار بشی.

بعد از فارغ التحصیلی تو رشته ی مدیریت بازرگانی میتونی تو بخش های مختلفی مشغول به کار بشی. مثل : اداره امور تدارکات، اداره امور استخدامی و کارگزینی، اداره امور مالی، مدیریت تبلیغات، بیمه ، موسسات بانکی، صادرات و واردات، حوزه های بازرگانی بین المللی و... .

 تخصص و ادامه تحصیل رشته مدیریت بازرگانی

ادامه تحصیل تو رشته ی مدیریت بازرگانی تا مقطع دکتری امکان پذیره. بعد از فارغ التحصیلی تو مقطع کارشناسی می تونی با شرکت تو آزمون کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی تو گرایش های مختلف که شامل بازاریابی،  سیاستگذاری (استراتژیک) ، بازاریابی بین الملل، تحول سازمانی ، مالی ، بیمه، و  بازرگانی بین الملله ادامه تحصیل بدی. همچنین می تونی تو سایر گرایش های مدیریت تو مقطع کارشناسی ارشد شامل بازاریابی جهانگردی، برنامه ریزی توسعه جهانگردی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت فناوری اطلاعات،  مدیریت تکنولوژی، مالی، کارآفرینی، مدیریت منابع انسانی و ... ادامه تحصیل بدی.

 چطوری مدیریت بازرگانی قبول بشم؟

رشته مدیریت بازرگانی، بسیار آینده تحصیلی و شغلی روشنی داره. اما مهم‌ترین شرط ورود به این حوزه، علاقه و پشتکار هست. به عنوان یه دانشجوی مدیریت بازرگانی، باید از پس دروس دانشگاهی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته بر بیای.

همچنین ممکنه راه های ورود به بازار کار، برات ساده نباشه! پشتکار و یادگیری مهارت های جدید، مثل مهارت‌های ارتباطی، زبان انگلیسی و... می تونه بسیار کمک کننده باشه. 

فانوس؛ یه انتخاب مطمئن!

الگوریتم نرم افزار مشاوره انتخاب رشته کنکور فانوس مدیکال به گونه‌ای طراحی شده که شما داوطلبان کنکوری بتونین به راحتی در زمان انتخاب رشته کنکور به صورت همزمان، تمامی موارد مهم و ضروری برای افزایش احتمال قبولی رو در نظر بگیرین.

راستی یادت نره 😎

اگه سوالی داشتی میتونی در بخش" نظرات" همین صفحه سوالاتت رو در مورد رشته مدیریت بازرگانی بپرسی تا مشاوران رتبه برتر کنکور مدیکال استوز در کمتر از 24 ساعت به سوالات شم پاسخ بدن.

سوالات متداول

مدیریت بازرگانی یه رشته شناور هست. پس همه کنکوری های تجربی، ریاضی و انسانی می تونن انتخابش کنن. پذیرش مدیریت بازرگانی از انسانی با رتبه های زیر 15000 و ار تجربی و ریاضی با رتبه های مختلف هست
بله! بعضی از دانشگاه های دولتی و آزاد، رشته مدیریت بازرگانی رو بدون کنکور و یا بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش می کنن.
بیش از 100 نفر مشاوره در 6 رشتهلیست کامل
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز

مشاوره کنکور هوشمند با اپلیکیشن تخصصى مدیکال استوز

صفحه مشاوره
آپدیت جدید

ما رویایی داشتیم که نه تنها بتونیم خدمات مشاوره کنکور و تحصیلی رو به خونه و پشت میز دانش آموزها و داوطلب های کنکوری مدیکال بیاریم، بلکه بتونیم هر چیزی که کنکوری ها برای ساده تر شدن و لذت بخش تر شدن دوران مطالعه برای کنکور و امتحانات نهایی بهش نیاز دارن رو براشون فراهم کنیم.

اینجا بود که دست به کار شدیم و اپلیکیشن مشاوره کنکور مدیکال متولد شد. در همین لحظه بیش از ۱۰هزار نفر کنکوری در حال استفاده از اپلیکیشن مدیکال هستن و ما هر ماه در حال بهتر کردن امکانات اپلیکیشن برای انتقال یه تجربه دلنشین به بچه های کنکوری هستیم.

اینستاگرام مدیکال
ربات تلگرام مدیکال
کانال تلگرام مدیکال

نظرات کاربران

رشته تحصیلی

هیچ نتیجه ای یافت نشد!

نظری برای این مقاله ثبت نشده است!