سهمیههای مناطق کنکور یکی از موضوعات جالبیه که باعث میشه توزیع فرصتها برای قبولی در دانشگاهها عادلانهتر بشه. یکی از این سهمیهها، سهمیه منطقه 2 هست که مخصوص دانشآموزاییه که توی شهرهای با امکانات آموزشی متوسط درس خوندن.
این سهمیه باعث میشه داوطلبای منطقه 2 بتونن بدون رقابت با بچههای شهرهای بزرگ و با امکانات بالا، شانس خودشون رو برای پذیرش در دانشگاهها امتحان کنن. توی این مقاله، قراره سهمیه منطقه 2 رو با جزئیات بررسی کنیم و ببینیم چطور میتونه روی نتایج کنکور تأثیر بذاره. همینطور، اطلاعاتی از شهرهایی که شامل این سهمیه میشن و تعهداتی که دانشجوهای پذیرفتهشده دارن، ارائه میکنیم.
منظور از سهمیه منطقه ۲ کنکور سراسری چیست؟
سهمیههای مختلف کنکور، در واقع مثل وزنههایی هستن که قرار نیست همه رو با یک ترازو بسنجن.یعنی همه دانشآموزها توی شرایط یکسان تحصیل نکردن، پس منطقی نیست که همگی با یه معیار و استاندارد واحد توی آزمون کنکور شرکت کنن. اینجاست که سازمان سنجش وارد عمل میشه و برای ایجاد عدالت آموزشی، تقسیمبندیهایی انجام داده تا داوطلبها با شرایط خودشون سنجیده بشن.
این تقسیمبندی شامل سهمیههای مناطق 1، 2 و 3 میشه.بهطور ساده، شهرها و مناطقی که امکانات آموزشی بهتری دارن توی منطقه 1 قرار میگیرن،
اونایی که در سطح متوسط قرار دارن جزو منطقه 2 حساب میشن و مناطق با امکانات آموزشی کمتر توی منطقه 3 دستهبندی میشن. این تقسیمبندی در اصل به این دلیله که سطح دسترسی به امکانات آموزشی در همه جا یکسان نیست.
مثلاً دانشآموزی که توی یک شهر بزرگ با مدارس مجهز درس خونده، نباید با همون معیاری سنجیده بشه که یک دانشآموز از روستای دوردست که شاید با کمترین امکانات دست و پنجه نرم میکنه.حالا قراره توی این مقاله بهطور خاص سهمیه منطقه 2 رو بررسی کنیم و تمام شهرهایی که توی این دسته قرار دارن رو براتون لیست کنیم.
چرا سهمیه مناطق کنکور مهمه؟
این سهمیهها خیلی بیشتر از چیزی که فکر میکنی روی نتیجه کنکور تأثیر دارن!سهمیه هر منطقه باعث میشه توی تقسیم ظرفیتها، اولویتهایی برای هر منطقه در نظر گرفته بشه.
یعنی ممکنه داوطلبی با یه رتبه توی منطقه 1 قبول نشه ولی همون رتبه توی منطقه 2 براش قبولی بیاره. سهمیهها یه نکته خیلی حساس دارن! این سهمیهها علاوه بر مزایایی که دارن، ممکنه معایبی هم داشته باشن.
برای همین همیشه باید ، اطلاعات کامل در موردشون داشته باشین و با دقت تصمیم بگیرین.
اسامی شهرهای منطقه ۲ کنکور
همونطور که گفتیم، شهرهای کشورمون بر اساس سطح امکانات آموزشی به سه منطقه تقسیم میشن. این تقسیمبندی از منطقه 1 که شامل شهرهای با بهترین امکانات آموزشی هست شروع میشه و هر چی به سمت منطقه 3 میریم، سطح امکانات آموزشی کمتر میشه.طبق این تعریف، شهرها و روستاهایی که از نظر امکانات آموزشی در سطح متوسطی قرار دارن، مشمول سهمیه منطقه 2 میشن.
این یعنی این مناطق نه به اندازه شهرهای بزرگ از امکانات فوقالعاده برخوردارن و نه مثل مناطق دورافتاده با کمبود شدید امکانات مواجه هستن.
دانشآموزانی که سه سال آخر تحصیلشون یعنی پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم رو توی این شهرها گذرونده باشن، سهمیه منطقه 2 دارن. معنیش اینه که شما فقط با دانشآموزای دیگهای که سهمیه منطقه 2 دارن رقابت میکنی، نه با داوطلبای مناطق 1 یا 3.