مصاحبه با آرمیتا یزدانفر رتبه 2658 کنکور تجربی 1402
خلاصه مصاحبه
فایل صوتى مصاحبه
متن مصاحبه
آرمیتا یزدانفر هستم. رتبه 2658 منطقه 2 کنکور تجربی 1402 دانشجوی دانشگاه جندی شاپور اهواز.
من از تابستون دهم و یازدهم قصدم این بود که شروع کنم و تا یه حدی هم از درسهای دهم خوندم ولی نصفه ولش کردم، دوباره تصمیم گرفتم یازدهم شروع کنم اوایل یازدهم هم یه مقدار خوندم، ولی استارت جدی برای من تابستون دوازدهم بود.
تابستون مشاورم طبق برنامه آزمون قلمچی برنامه ریزی میکردن برام و دهم و یازدهم رو میخوندم.
مدرسه ی ما درباره حضور سر کلاس ها خیلی حساس بود و ما مجبور بودیم هرروز بریم مدرسه که خیلی شرایط رو سخت میکرد، من سال کنکورم بیشتر از اینکه برای کنکور وقت بذارم برای امتحانات نهاییم وقت گذاشتم، و تقریبا میشه گفت همونا بودن که منو تو کنکور نجات دادن، از مدرسه که میومدم یه تایمی رو برای مدرسه میذاشتم و یه تایم برای درسای مدرسه.
خیلی سخت بود و من از اون دسته دانش آموزایی بودم که خیلی نوسانی برای کنکور درس میخوندم، یه روز زیاد میخوندم یه روز کمتر میخوندم ولی تا جایی که نیاز بود وقت برای مدرسه میذاشتم و بقیشو برای کنکور میخوندم چاره ای نداشتم مدرسهمون خیلی درباره حضور و امتحانات نهایی سخت گیر بود.
همونطور که گفتم من خیلی نوسانی درس میخوندم ولی روزایی که مدرسه میرفتم اوایل سال تحصیلی تقریبا 6,7 ساعت میخوندم اون آخرا سعی کردم به 8,9 ساعت برسونم. روزای تعطیلم هم بیشتر از این نمیخوندم همون حدود 9,10 ساعت میخوندم. اون زمان 6,7 ساعتی که گفتم هم برای امتحانات بود هم برای کنکور باهم.
من همیشه تو مدرسه رو نمره هام حساس بودم حتی نمره های کلاسیم و همیشه برای امتحانات مدرسه درس میخوندم و وقتی که فهمیدم تاثیر معدل قراره مستقیم باشه خوشحال هم شدم چه قطعی میبود چه نه من نمره های خوبی داشتم و به همین خاطر تغییر زیادی تو ساعت مطالعهم برای درسهای مدرسه نداشتم ولی خب نسبتا یه تایم بیشتری رو اختصاص دادم بهش.
یه چیزی که من به شدت توصیه میکنم به بچه ها اینه که امتحانات نهایی رو جدی بگیرن دیدین که معدل ها چه رتبه هایی رو جابه جا کرد. توصیه میکنم واسه امتحانات کلاسی بخونن و حتی وقتی دبیر درس میده همون روز بخونن، البته اینا برای دروس عمومیه درسهای تخصصی رو که بچه ها میخونن.
و اینم بگم که سوالات محاسباتی رو راه حل های تشریحیشو حتما بلد باشید که برای امتحان نمره بگیرید روش های تستی برای شیمی و فیزیک و ریاضی برای امتحانات نهایی به دردتون نمیخوره.
برای عمومی ها، برای درس فارسی مثلا نکات مربوط به هر درس رو دبیرمون میداد و من از روی همون میخوندم و نکاتشون هم کامل بودن ولی برای نمونه سوال به بچها پیشنهاد میکنم نمونه سوالات پر تکرار مهر و ماه رو برای امتحان نهایی فارسی حل کنن خیلی کمک میکنه بهشون سوالات امتحانات خیلی شبیه سوالات کتاب مهر و ماه هست.
برای درس دینی روش خاصی نمیشه گفت ولی از همین اول بخونن که بتونن جمعش کنن و نمره خوبی بگیرن، امتحان دینی پارسال خیلی نکات ریز و ظریف حتی از گوشه های کتاب آورده بود.
برای عربی معمولا اول لغات رو میخوندم بعد ترجمه درس رو میخوندم و بعدش قواعد درس رو میخوندم و بعد تمرینات درس رو حل میکردم از کتاب کمک درسی هم استفاده نمیکردم همون تمرینات کتاب رو خوب یاد میگرفتم با ترجمه که بتونم نمره خوبی بگیرم.
برای زبان هم چون من زبانم خوب بود نمیشه گفت خیلی تلاش میکردم و نمیتونم روشی پیشنهاد کنم که ممکنه به بچهها کمک کنه.
پیشنهاد من اینه که بچهها چه برای امتحان چه برای کنکور کتاب درسی رو ول نکنن و خوب بلد باشن و تمرینات کتاب هارو حل کنن و نکات رو در بیارن و یادداشت کنن.
ولی برای خوندن دروس تخصصی هرکسی یه روشی روش جواب میده برای همین نمیشه خیلی توصیه خاصی کرد.
یه نکته که خیلی میخوام تاکید کنم به بچه ها چه سر جلسه کنکور چه برای امتحانات، اول برای امتحانات بگم، بچهها هر چقدر هم که از جوابهای سوالاتتون مطمئن بودید بازم تا میتونید جواب هاتون رو چک کنید و تا وقتی که وقت هست بشینید سر جلسه دور داده هایی که سوال داده خط بکشید سوالات رو خوب بخونید که اشتباه نکنید من خودم سر این مورد زخم خوردم و سر ریاضی یکی از سوالات بهینه سازی گفته بود محیط کل پنجره ولی من محیط قسمتی از پنجره رو در آوردم.سوال رو اشتباه خونده بودم و با اینکه راه حلم کاملا درست بود ولی جواب غلط بود و حتی ۲۵ صدم هم به من نمره ندادن، سر دینی هم همینطور، چیزی نیست که بگی اشکال نداره برم این چیزیه که سرنوشتتو تعیین میکنه و ارزششو داره که اون نیم ساعت 1 ساعت رو بشینی سر جلسه و جوابهاتو چک کنی.
برای کنکور هم اگه میخواید یه روشی رو پیاده کنید از همین الان توی آزمون هایی که میزنید تمرین کنید، من خودم شب کنکور یهو گفتم فلان کار رو بکنم و خیلی هم کار ساده ای بود و انتظار نداشتم یادم بره اصلا ولی وقتی سر جلسه یادم میرفت که اون کار رو انجام بدم خیلی آشفته میشدم و تمرکزم رو روی حل سوالات از دست میدادم.
من فقط آزمون قلمچی رو میدادم و من از اون دسته ای بودم که به آزمون توجه نداشتم و معمولا ترازم خیلی پایین نه ولی به نسبتی که تو کنکور گرفتم پایین بود فکر میکنم میانگین ترازم 5300 بود تو قلمچی و من به نظرم قلمچی برای کسیه که سطحش خیلی خوبه و منی که متوسط بودم تو تابستون اگه برمیگشتم به اون موقع به هیچ وجه آزمون قلمچی رو شرکت نمیکردم، من خیلی اهمیت نمیدادم و اگه رتبه پایین میگرفتم خودمو نمیباختم، ولی میدیدم بچه هایی رو که برای تراز خیلی ناراحت میشدن و فکر میکردن چیزی نمیشن ، من ترازم پایین بود ولی چیزی شدم!
خودتونو سر تراز و درصدهای آزمونا اذیت نکنید و سعی کنید اشتباهاتتون رو پیدا کنید و اونارو رفع کنید تا اینکه بخواید رو این تمرکز کنید که توی قلمچی تراز و درصد خوب بگیرید.
من در تمام طول مدتی که برای کنکور مطالعه میکردم فقط یکی از کلاس های نکته شرکت کردم ولی جاهایی که برای زیست شناسی مشکل داشتم از آلا میدیدم.
برای منابع کتاب های کمک درسی هم:
برای زیست دهم و یازدهم و دوازدهم خیلی سبز داشتم منبع دومم iQ بود،
برای فیزیک دهم میکرو و یازدهم و دوازدهم خیلی سبز منبع دومم بود،
برای ریاضی دهم و یازدهم خیلی سبز داشتم و دوازدهم مهر و ماه استفاده کردم،
برای شیمی هم دهم و دوازدهم خیلی سبز داشتم و یازدهم مبتکران منبع دومم بود.
یکی بحث اهمیت دادن به کتاب مدرسه و امتحانات که خیلی توصیه میکنم بچه ها بهش اهمیت بدن، و مورد دیگه اینکه درس هارو مفهومی بخونن یعنی سعی نکنن که حفظ کنن حالا چه درس چه حل تست ها، من خودم کلا آدم حل تستی نبودم و سعی میکردم مفهوم رو متوجه بشم، وقتی بتونن مفهوم رو متوجه بشن میتونن هر نوع سوالی رو حل کنن، یه نکته هم برای بچه هایی که هر کاری میکنن نمیتونن صبح زود بیدار بشن سر این مورد خودتون رو اذیت نکنید اگر میبینید هر کار میکنید نمیتونید صبح بیدار بشید و درس بخونید ایرادی نداره، دیر تر بیدار بشید ولی درست درس بخونید.
اگه واقعا هدفتون اینه که توی کنکور قبول بشید و مسیر موفقیت آیندهتون رو در قبولی کنکور میبینید پس دست به کار بشید، من نمیگم بده اگه قبول نشدید بمونید برا سال بعد ولی از الان خودتون رو راحت نکنید که اشکال نداره بمونه برای سال بعد، تمام تلاشتون رو برای امسال بکنید اگه نشد سال بعد باز تلاش کنید، به نظرم زندگی کوتاهه و هرچقد که بیشتر برای چیزایی که میخواید تلاش کنید و زودتر به چیزایی که میخواید برسید بهتره.
مشاوران
نظرات کاربران
هیچ نتیجه ای یافت نشد!
نظری برای این دانش آموز ثبت نشده است