مدیکال استوز

کدام رشته مدیریت بهتر است؟ بررسی بازار کار و درآمد

کدام رشته مدیریت بهتر است؟ بررسی بازار کار و درآمد
0 نظرات
10 دقیقه
05 آذر 1403
2,263

کدوم یکی از رشته های شاخه مدیریت، بهتره؟ رشته مدیریت در دانشگاه شامل رشته های مختلفی میشه که این موضوع می‌تونه در زمان انتخاب رشته حسابی گیجت کنه!

رشته‌های مدیریت تنوع زیادی دارن و هر کسی می‌تونه بر اساس علاقه و شرایطش یه گرایش رو انتخاب کنه. به همین دلیل، در این مقاله قراره مزایا و معایب، بازار کار و آینده شغلی رشته‌های مدیریتی رو باهم بررسی کنیم و در ادامه به معرفی پولساز ترین رشته های مدیریتی بپردازیم.

کنکوری جان، سلام💗

به بخش معرفی رشته های وبسایت مدیکال استوز، خوش اومدی.

در این قسمت ما به تفکیک رشته ها، زیر شاخه‌های هر گروه آزمایشی رو بررسی می‌کنیم، آینده‌های شغلی هر کدوم‌شون رو بهت معرفی می‌کنیم و این یه کمک بزرگه برای تویی که دوست داری هدف گذاری دقیق‌تری داشته باشی.

راستی! مثل همیشه در بخش" نظرات" منتظر سوالاتت هستیم تا مشاوران کنکور مدیکال استوز زیر 24 ساعت بهش پاسخ بدن.

کدام رشته مدیریت بهتر است ؟ 

در پاسخ به سوال "کدوم رشته مدیریت بهتره؟" باید بگیم علاقه و استعداد هست که تعیین کننده مسیر ماست. هر رشته مدیریت ویژگی‌های خاص خودش رو داره و می‌تونه فرصت‌های شغلی متفاوتی رو برای شما به ارمغان بیاره. از مدیریت منابع انسانی گرفته تا مدیریت مالی و بازاریابی، هر کدوم در بازار کار فعلی موقعیت‌های خوبی دارن. در این مقاله، بررسی می‌کنیم که کدوم رشته مدیریت بهتره و چطور می‌تونید تصمیم بگیرید که کدوم گرایش با علایق و اهداف شما بیشتر همخوانی داره. مثلا، اگه تو همیشه به رشته مدیریت بازرگانی علاقه داشتی، خب بهترین انتخاب برای تو همین رشته است.

شناخت بهتر رشته مدیریت از طریق مقاله معرفی رشته مدیریت و انواع آن ( پیش بینی بازار کار 10 سال آینده )

اما برای مقایسه بهتر رشته های مختلف مدیریتی، ملاک هایی مثل:

  • رتبه لازم برای قبولی
  • مصاحبه دار بودن یا نبودن
  • دروس دانشگاهی
  • دانشگاه های پذیرنده
  • توانایی های لازم
  • بازار کار و درآمد
  • استخدام و مهاجرت

معرفی انواع گرایش‌های رشته مدیریت

( اطلاعات بیشتر از طریق کلیک روی عنوان رشته)

گرایش های مختلف رشته مدیریت

بهترین بازار‌کار و پولساز‌ترین رشته‌های مدیریت  

  • مدیریت صنعتی
  • مدیریت فروش
  • مدیریت ورزشی
  • مدیریت تجارت بین‌الملل
  • مدیریت امور مالی و بانکی
  • مدیریت کسب‌وکار
  •  مدیریت دولتی
  •  مدیریت بازرگانی 

بهترین رشته مدیریت برای خانم ها و آقایان

 1. مدیریت منابع انسانی: این رشته برای کسایی که علاقه دارن با افراد مختلف کار کنن و چالش‌های سازمانی رو حل کنن، گزینه عالی‌ایه. از اونجا که محیط کاری آروم‌تری داره، خیلی از خانم‌ها و آقایون می‌تونن توش موفق باشن.

 2. مدیریت بازاریابی: اگه خلاق و علاقه‌مند به بازاریابی و فروش هستین، این رشته می‌تونه براتون جذاب باشه. تو این کار باید بازار رو تحلیل کنین و استراتژی‌های جالبی طراحی کنین که هم برای خانم‌ها و هم آقایون مناسبه.

 3. مدیریت مالی: اگه با اعداد و ارقام حال می‌کنین و به مسائل مالی علاقه دارین، این گرایش می‌تونه براتون مناسب باشه. تو شرکت‌ها، بانک‌ها و خیلی از سازمان‌ها به این تخصص نیاز دارن و هم خانم‌ها و هم آقایون می‌تونن تو این حوزه موفق باشن.

 4. مدیریت صنعتی: این رشته بیشتر تو محیط‌های تولیدی و صنعتی کاربرد داره، معمولاً آقایون بهش بیشتر جذب می‌شن، ولی خانم‌هایی که علاقه به این حوزه دارن هم می‌تونن موفق باشن.

 5. مدیریت فناوری اطلاعات (IT): اگه به دنیای فناوری علاقه دارین و دوست دارین تو پروژه‌های مربوط به IT کار کنین، این رشته خیلی گزینه خوبیه. الان تو دنیای امروز فرصت شغلی زیادی براش هست و برای هر دو جنس مناسبه.

 6. مدیریت پروژه: این رشته برای کسایی که عاشق برنامه‌ریزی و مدیریت پروژه‌های مختلف هستن عالیه. تو خیلی از صنایع مثل ساخت و ساز، فناوری و حتی آموزش به مدیر پروژه نیاز دارن و خانم‌ها و آقایون هر دو می‌تونن واردش بشن.

در کل، بهترین رشته همونیه که به علاقه‌ها و توانایی‌های خودت نزدیک‌تر باشه!

بررسی درآمد و حقوق رشته های مدیریت در ایران و جهان 

درآمد و حقوق رشته‌های مدیریت تو ایران و کشورهای دیگه فرق‌های زیادی داره و به عوامل مختلفی مثل نوع گرایش، تجربه کاری، شرکت یا سازمان و کشور محل کار بستگی داره. حالا بیاینیه نگاه به چندتا از رشته‌های پرطرفدار مدیریت بندازیم و ببینیم وضعیت حقوقی‌شون چطوریه.

1. مدیریت منابع انسانی: تو ایران، مدیران منابع انسانی حقوق متوسطی دارن؛ معمولاً توی شرکت‌های بزرگ، حقوق بیشتری می‌گیرن چون کارشون خیلی روی وضعیت کارمندها و عملکرد شرکت تأثیر داره. تو کشورهای دیگه، مخصوصاً آمریکا و کانادا، حقوق مدیران منابع انسانی خوبه و بسته به سطح تجربه، درآمد خوبی دارن.

2. مدیریت بازاریابی: تو ایران، مدیران بازاریابی تو شرکت‌های معتبر و بزرگ (مثل شرکت‌های بین‌الملل و استارتاپ‌های موفق) حقوق‌های خوبی می‌گیرن، چون کارشون مستقیم به درآمد شرکت گره خورده. تو کشورهای خارجی، مدیران بازاریابی مخصوصاً تو حوزه‌های دیجیتال مارکتینگ، درآمد بسیار بالایی دارن و شغلشون خیلی محبوبه.

3. مدیریت مالی: مدیریت مالی از اون رشته‌هایی هست که تو ایران و دنیا خوب پول درمیاره. تو ایران، بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ مالی و سرمایه‌گذاری حقوق قابل توجهی به مدیران مالی می‌دن. تو کشورهای خارجی، مخصوصاً جاهایی مثل آمریکا و انگلستان، مدیران مالی حقوق خیلی بالایی دارن و نقش مهمی تو تصمیمات اقتصادی سازمان‌ها دارن.

4. مدیریت صنعتی: مدیریت صنعتی تو ایران بیشتر تو صنایع تولیدی مثل پتروشیمی، خودروسازی و کاربرد داره وحقوقش بستگی به نوع صنعت داره. تو کشورهای پیشرفته صنعتی مثل آلمان و ژاپن، این رشته خیلی پرطرفداره و حقوق بالایی داره، چون مدیران صنعتی باید بهره‌وری تولید رو افزایش بدن و تو هزینه‌ها صرفه‌جویی کنن.

 نتیجه‌گیری: به طور کلی، درآمد رشته‌های مدیریت تو ایران نسبت به کشورهای پیشرفته پایین‌تره؛ اما باز هم تو شرکت‌های معتبر و بزرگ، می‌شه درآمد مناسبی داشت. اگه تجربه و مهارت بالا داشته باشین و بتونین توی شرکت‌های بین‌المللی کار کنین، تو کشورهای دیگه این رشته‌ها می‌تونن درآمد خیلی خوبی براتون داشته باشن.

کدام رشته مدیریت برای مهاجرت بهتر است؟ 

رشته‌های مدیریت برای مهاجرت کلی گزینه‌های جذاب دارن، ولی این که کدوم گرایش برای مهاجرت بهتره به علاقه و مهارت‌های خودت هم بستگی داره. چند تا از رشته‌های مدیریت که بازار کار خوبی تو کشورهای دیگه دارن رو با هم مرور کنیم:

2. مدیریت منابع انسانی: مدیریت منابع انسانی هم تو کشورهای مختلف به خصوص توی اروپا، کانادا و استرالیا موقعیت‌های خوبی داره. البته باید بدونی که برای کار تو این رشته باید با قوانین کار و منابع انسانی اون کشور آشنا باشی، چون قوانین کاری تو هر کشور فرق داره. ولی به طور کلی، این رشته برای مهاجرت مناسبه و خیلی از شرکت‌ها به مدیر منابع انسانی نیاز دارن.

3. مدیریت مالی: مدیریت مالی تو خیلی از کشورها بازار کار خوبی داره، مخصوصاً اگه بتونی تو بانک‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری یا مؤسسات مالی مشغول به کار بشی. کشورهایی مثل آمریکا، انگلستان و سوئیس از بهترین جاها برای مدیران مالی هستن و حقوق بالایی هم دارن. این رشته برای کسایی که علاقه به کار با اعداد و تحلیل مالی دارن، یه گزینه عالیه.

4. مدیریت بازاریابی (به‌خصوص دیجیتال مارکتینگ): اگه تو حوزه بازاریابی دیجیتال تخصص داشته باشی، کشورهای زیادی دنبال این تخصص هستن. با توجه به رشد کسب‌وکارهای آنلاین، مدیریت بازاریابی دیجیتال تو کشورهای پیشرفته خیلی پرطرفداره. آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی فرصت‌های زیادی برای این رشته دارن و اگه خلاق و علاقه‌مند به مارکتینگ باشی، این رشته می‌تونه گزینه خوبی باشه.

رتبه لازم برای قبولی در بهترین رشته مدیریت( آخرین رتبه های قبولی )

برای اطلاع از آخرین رتبه های پذیرفته شده در رشته های مدیریتی، به عکس زیر دقت کن:

آخرین رتبه های قبولی رشته مدیریت

چگونه در رشته‌های مدیریت قبول شویم؟

برای قبول شدن در رشته های مدیریتی، لازمه با سر زدن به صفحه مشاوران کنکور مدیکال استوز، مشاور رتبه برتر خودت رو پیدا کنی و از اینجا به بعد با یه استراتژی خفن پیش بری! در مرحله بعد، توی تایم انتخاب رشته ما مشاوره انتخاب رشته فانوس کنارت هستیم تا بتونی بهترین کد رشته محل های مدیریت رو پیدا کنی و به رشته و دانشگاه مورد علاقه ات برسی.

سوالات متداول

بله، می‌تونی با مدرک مدیریت ایران هم اقدام کنی، ولی بعضی از کشورها ممکنه بخوان مدرکت رو تطبیق بدی یا چند واحد درسی بگذرونی. البته تجربه کاری و مهارت‌های خاص هم خیلی اهمیت داره؛ مثلاً اگه تو بازاریابی دیجیتال یا مدیریت پروژه حرفه‌ای باشی، راحت‌تر جذب می‌شی. در ضمن، گرفتن مدرک‌هایی مثل PMP برای مدیریت پروژه یا دوره‌های خاص بازاریابی دیجیتال هم می‌تونه شانس استخدامت رو بالا ببره.
رشته‌هایی مثل مدیریت منابع انسانی، مدیریت بازاریابی و مدیریت فناوری اطلاعات (IT) برای خانم‌ها خیلی مناسبن، چون معمولاً محیط‌های کاری‌شون پویاتر و همکاری‌محورتره. مثلاً کشورهای اروپایی و کانادا برای مدیریت منابع انسانی بازار خوبی دارن، و تو حوزه IT هم چون موقعیت‌های زیادی هست، برای خانم‌ها هم شرایط خوبیه. در کل، رشته‌هایی که مهارت‌های ارتباطی و مدیریتی رو می‌طلبن، گزینه‌های خوبی برای خانم‌ها تو کشورهای دیگه هستن.
آره، تا حدی لازمه که با قوانین کار اون کشور آشنا باشی، چون قوانین و مقررات منابع انسانی تو هر کشوری فرق داره. البته، خیلی از شرکت‌ها بهت آموزش می‌دن، ولی اگه بخوای حرفه‌ای‌تر باشی، بهتره قوانین اصلی اون کشور رو بدونی. مثلاً بدونی قوانین مرخصی، حقوق کارمندان، و یا مسائل مربوط به تنوع و برابری چطوریه.
بیش از 100 نفر مشاوره در 6 رشتهلیست کامل
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز
مشاور مدیکال استوز

مشاوره کنکور هوشمند با اپلیکیشن تخصصى مدیکال استوز

صفحه مشاوره
آپدیت جدید

ما رویایی داشتیم که نه تنها بتونیم خدمات مشاوره کنکور و تحصیلی رو به خونه و پشت میز دانش آموزها و داوطلب های کنکوری مدیکال بیاریم، بلکه بتونیم هر چیزی که کنکوری ها برای ساده تر شدن و لذت بخش تر شدن دوران مطالعه برای کنکور و امتحانات نهایی بهش نیاز دارن رو براشون فراهم کنیم.

اینجا بود که دست به کار شدیم و اپلیکیشن مشاوره کنکور مدیکال متولد شد. در همین لحظه بیش از ۱۰هزار نفر کنکوری در حال استفاده از اپلیکیشن مدیکال هستن و ما هر ماه در حال بهتر کردن امکانات اپلیکیشن برای انتقال یه تجربه دلنشین به بچه های کنکوری هستیم.

اینستاگرام مدیکال
ربات تلگرام مدیکال
کانال تلگرام مدیکال

نظرات کاربران

رشته تحصیلی

هیچ نتیجه ای یافت نشد!

نظری برای این مقاله ثبت نشده است!