⛔❌ جبران عقب ماندگی از برنامه آزمون های آزمایشی کنکور
مثل عقب ماندگی ار برنامه راهبردی آزمون قلم چی، یا آزمون ماز و گزینه ۲ و.. از دغدغه های مهم اکثر کنکوری هاست.
اگه شما هم :
1. از بودجه بندی آزمونهای قلمچی عقب افتادی؟!
2. دیگه خیلی وقته که طبق بودجه بندی ماز پیش نمیری؟!
3. هنوز نتونستی مباحث گزینه ۲ رو تموم کنی؟!
4. یا شایدم اولین آزمونت بوده و نتونستی مباحث رو کامل بخونی؟ ...
اشکال نداره دوست من
درسته الان در وضعیت خوبی نیستی اما عقب افتادن از برنامه آزمون ها یه درد مشترکه
چون متاسفانه خیلی از کنکوریهای مثل شما، مرتب از برنامه آزمونها عقب میفتن و نمیتونن خودشون رو به بودجه بندی برسونن و همین قضیه باعث میشه دائما درصد و ترازشون پایین باشه!
❌ اگه نحوه جبران عقب افتادن شما از برنامه آزمون های آزمایشی درست و اصولی نباشه یا حتی به موقع انجام نشه
آسیبی که بهت می رسونه حتی از کلا آزمون ندادن هم بدتره.
❌اگه با نزدیک شدن به کنکور تو هم نگران عقب موندگی از برنامه آزمون هات هستی و نمیدونی چه طور باید جبران کنی این مقاله مدیکال استوز برای توئه رفیق...
اگه هدفت اینه که درسهای عقب مونده رو جبران کنی و دیگه از برنامه آزمونها عقب نمونی، بتونی به موقع مباحث رو تموم کنی و درصد و ترازت رو هم افزایش بدی، باید راه و روش جبران عقب موندگی از برنامه آزمونها رو تو این مقاله با دقت مطالعه کنی!
چگونه درس های عقب افتاده از آزمون آزمایشی جبران کنیم؟
چگونه درسهای عقب افتاده از آزمونهای آزمایشی رو جبران کنیم؟
قبل از انجام هر کاری، اول باید ارزیابی کنی که چرا از بودجه بندی عقب افتادی؟
حجم درسات زیاد بودند و فرصت نکردی مباحث آزمون رو بخونی؟ یا امتحان داشتی؟ شایدم تدریس معلم یا استادت عقب تر از بودجه بندی آزمون بوده؟ یا این که از وقتت درست استفاده نکردی و زمانت رو هدر دادی؟ کدومش بوده دقیقا؟
وقتی علت این مسئله رو پیدا کنی، باعث میشه راهکارش رو پیدا کنی و دفعه بعدی تکرارش نکنی... بیا چند تا از علتها رو با هم بررسی کنیم:
عقب افتادم! از آزمون بعدی میترسم :
بعضی از بچهها مرتب نگران عقب موندگیهای آزمونهای قبلیشون هستند و فکر میکنند چون به بودجه بندی آزمون قبلی نرسیدند و ترازشون افت پیدا کرد پس اگه تو این آزمون هم شرکت کنند قراره آزمون رو خراب کنند! به همین خاطر صبر میکنند تا تو آزمونهای جمع بندی شرکت کنند.
این یه نگرانی بیمورده؛ چون اگه تو فقط 20 درصد هم برای آزمونت آماده شدی، لازمه شرکت کنی تا خیالت حداقل بابت همون 20 درصد راحت بشه، پس حتی اگه به بودجه بندی هم نرسیدی لازمه آزمون رو شرکت کنی!!!
هنوز خیلی وقت دارم :
انصافا چند بار تا حالا این جمله رو به خودت گفتی؟ یادته هر بار تهش چی شد؟!
گاهی وقتها ممکنه انگیزه کافی برای درس خوندن نداشته باشی! با خود فکر کنی چرا کاری که بعدا هم میشه انجام داد رو الان انجام بدم؟
ولی باید بدونی که اگه الان به برنامهات عمل نکنی، چه چیزهایی رو از دست میدی!
میدونی اگه الان طبق برنامه پیش نری بعدا چه قدر کارت سخت میشه؟ مثلا دو هفته دیگه آزمون داری، اگه امروز زیست نخونی، مجبوری تو روزهای دیگه جبرانش کنی و اگه نتونی، به همین میزان درصدت تو آزمون پایین میاد! حالا انتخاب با خودته... میتونی نخونی!
پیش بینی اشتباه :
بعضی وقتها یه سری از کارها رو فراموش می کنی تو برنامه ریزی لحاظ کنی؛ کارهایی که اگه قرار باشه انجامشون بدی، کل برنامهات رو به هم میریزند! مثلا شنبه امتحان داری و یادت میره که تو برنامهات قرارش بدی، یا مثلا به طور ناگهانی مشخص میشه که این هفته امتحان داری و مجبوری نظم برنامهات رو به هم بزنی و یا این که بعضی از کارها رو دوست نداری تو برنامه بذاری چون دوست نداری انجامشون بدی، مثل حل تستهای فلان درس!
همینا باعث میشن که نتونی به بودجه بندی آزمونت برسی؛ پس یادت باشه که باید برنامه ریزی درستی داشته باشی و کارهای پیش بینی نشده رو هم در نظر بگیری...
ایده آل گرایی در یادگیری :
یه سریا تصور میکنند برای این که مثلا فلان درس رو یاد بگیرند، حتما لازمه فیلم آموزشی ببیند، فلان کلاس رو شرکت کنند یا فلان منبع تستی رو داشته باشند تا مطمئن بشن که یاد گرفتند و همینم باعث میشه چیزهایی رو تو برنامه بنویسند که واقعا بهش نیازی ندارند. در صورتی که اگه از ذهنشون بیشتر استفاده کنند و درست تحلیل کنند، با صرف زمان و هزینه کمتری میتونند همون مطالب رو با بازدهی بالایی یاد بگیرند.
فعالیتهای پیش بینی نشده :
این هم یکی از مواردیه که میتونه خیلی دردسر ساز بشه، پس برنامه باید به حد کافی منعطف باشه که بشه این وضعیت رو مدیریت کرد!
سنگ بزرگ نشونه نزدنه!
بعضی از بچهها برای جبران عقب افتادگیها و رسیدن به برنامه آزمونهاشون ساعت مطالعههای وحشتناکی برای خودشون در نظر می گیرند! در صورتی که همین شخص ماه گذشته به این ساعت مطالعه حتی نزدیک هم نشده!!! در نتیجه وقتی به این ساعت مطالعه نمیرسه انگیزهاش رو برای مطالعه از دست میده و دیگه بیخیال درس خوندن میشه. در صورتی که اگه یه برنامه ریزی مناسب و معقول انجام میداد، حداقل 50 درصد بودجه آزمون رو عالی تموم میکرد!
پیشنهاد مشاوره ای برای نداشتن اراده کافی و عقب انداختن کارها !
میگیم حالا باشه بعدا انجامش میدم، هنوز فرصت هست، دیر نمیشه و...
❓ حالا باید چی کار کنم؟ چه طور جبرانش کنم؟
1-اول اینکه به عقب برنگرد!
چون اگه بخوای درسهای عقب مونده رو جبران کنی، برای درسهایی که الان داری زمان کم میاری و از اونها هم عقب میمونی! پس بهتره برای بودجه بندی آزمون بعدیت زمان بذاری و درسهایی که عقب موندی رو تو آزمونهای جامع یا آزمونهای جمع بندی جبران کنی...
2-توجه به پیش نیازها :
اگه درسهایی داری که پیش نیاز مبحث جدید هستند، چارهای نیست! مجبوری اونا رو تو اولویت خودت بذاری...مثلا مشتق پیش نیاز کاربرد مشتقه و اگه درست یاد نگرفته باشیش، نمیتونی از پس کاربرد مشتق بربیای! پس اول زمان بذار و پیش نیازها رو خوب یاد بگیر...
3-ایستگاههای جبرانی :
حالا وقتی به ایستگاههای جبرانی و آزمونهای جمع بندی رسیدی، با توجه به این که مباحث آزمونهای جدیدتر رو خوب خوندی، میتونی وقت بیشتری برای مباحثی که از دست دادی بذاری و با چند ساعت مطالعه بیشتر از این جا به بعد دیگه با برنامه آزمونها کامل هماهنگ بشی!
4-هوشمندانه مطالعه کن!
بعد از این که آزمون الانت رو دادی، بودجه بندی آزمون بعدی رو خیلی دقیق بررسی کن؛ مباحثی که برات سختتر هستند رو تو اولویت بذار و از همین الان شروع کن به خوندن!
هیچ موقع مباحثی که درست بلد نیستی رو نذار نزدیک آزمون؛ چون این قدر حجم کار و استرست زیاد میشه که بیخیال خوندنشون میشی و حذفشون میکنی!
5-سر کلاس یاد بگیر :
متاسفانه بچهها به این نکته توجه نمیکنند که نیازی نیست برای یادگرفتن یه مبحث تمام منابع دنیا رو بخونند! گاهی وقتها همین که سر کلاس حضور فعالی داشته باشی و با دقت به تدریس معلم یا استادت گوش کنی، دیگه نیاز نیست قبل از آزمون این همه وقت صرف یاد گرفتنش بکنی! اینجوری دیگه مجبور نمیشی درسی رو حذف کنی و دیگه مجبور نمیشی بعدا جبرانش کنی! پس سر کلاس خوب یاد بگیر و سعی کن درس اون روز رو تو همون روز مجددا مرور کنی، ضمنا پیشخوانی مباحث رو هم فراموش نکن...
6-توجه به نقاط ضعف و قوت :
تو بعضی از مباحث رو قبلا خونده بودی و تا حدی بهشون مسلط بودی؛ الان تو دوران جمع بندی آزمونهات میتونی با استفاده از روشهای درست، تو کمترین زمان ممکن به همون تسلط قبلی برسی! با این کار میتونی زمان ذخیره شدهات رو اختصاص بدی به مباحث ضعیفتر و اونهایی یه زمانی ازشون عقب افتادی و این جوری عقب موندگیها رو به خوبی جبران کنی...
رفیق؛
حالا که تا حدی با موضوع آشنا شدی، اگه از برنامه آزمونهات کامل عقب افتادی ما یه برنامه خفن برات طراحی کردیم که بهت کمک میکنه اوضاع رو درست کنی!
مقاله زیر رو حتما بخون:
راهکارهای طلایی جبران سریع عقب ماندگی از انواع آزمون :
اگه از بودجه بندی کنکورت عقبی یا به برنامه آزمونهای قلمچی، گزینه دو و ماز و... نرسیدی، این چند تا نکته فوق العاده مهم رو بخون:
1-از اول خوندن ممنوع!
برای این که جبران کنی نیاز نیست دوباره مثل دفعه اول همه درسها رو بخونی؛
یعنی مطالعه دقیق و جزئی جزوه و کتاب و شروع کردن از تستهای اول کتاب و...
2-اهمیت درسها یکسان نیستند!
این که بیای همه مباحث رو یکسان در نظر بگیری و تفاوتی بین نقاط قوت و ضعفت قائل نشی یا این که فقط به فکر قویتر کردن قوتها باشی و از نقاط ضعفت غافل بشی اشتباهترین کار ممکنه!
پس با یه برنامه ریزی درست و اصولی، اولویت درسها رو برای خودت مشخص کن.
3-تکرار اشتباهات قبلی :
مثلا، دفعه پیش مثلثات رو از مباحثت حذف کردی؛خب... حالا اگه این بار هم دوباره حذفش کنی، میشه همون آش و همون کاسه! یادت باشه تو قراره هر جوری شده این دفعه دیگه جبران کنی نه این که دوباره حذفش کنی! پس اشتباه قبلیت رو تکرار نکن.
4-برنامه ریزی منطقی برای جبران :
کاری که میتونه خیلی بهت کمک کنه اینه که برنامه راهبردی آزمونت رو بشناسی و بدونی اگه از مباحث جا موندی، کجا میتونی جبرانش کنی؟!
چیزی که زیاده ایستگاه جبرانی و آزمون جمع بندی! پس نگران اون لکه سیاه نباش...به جاش تو اولین قدم سعی کن نقاط ضعفت بیشتر نشن و به فکر رفعشون باش.اگه هم مبحث عقب موندهای داری که پیش نیاز مطالبی که الان داری میخونی نیست، اونا رو نگه دار برای آزمونهای جمع بندی و ایستگاههای جبرانی؛ سعی کن اون جا دیگه جمعش کنی!
5-درست برنامه ریزی کن!
این که به خاطر جبران آزمون، یه دفعه بیای 12 ساعت برای خودت بنویسی، در صورتی که در حالت عادی بیشتر از 4-5 ساعت نمیتونی درس بخونی اشتباه محضه! این فقط باعث میشه انگیزهات رو برای مطالعه از دست بدی و همون حداقل ممکن رو هم نخونی. پس درست و منطقی برنامهریزی کن و سعی کن زمانت رو مدیریت کنی!
(تو پرانتز یه نکته رو بهت یادآوری کنم: کسی که واقعا هدفش جبران باشه،این قدر سراغ گوشی نمیره؛ هفتهای چند بار مهمونی نمیره! این قدر نمیخوابه...پس اگه زمان کم میاری، نگو حجم درسهام زیادند!!! ببین کجاها داری وقت تلف میکنی... بالاخره منم مثل تو بودم، یه سری چیزها رو خوب میدونم...)
6-نحوه رسیدن به بودجهبندی آزمون :
وقتی که برنامه راهبردیت رو کامل بررسی کردی، با توجه به نیازها و اولویتهایی که داری و همینطور با توجه به تکالیف مدرسه و امتحانهایی که در طول هفته داری برنامه ریزی کن. اگه درسهای مدرسه رو خوب بخونی، تا حدی برای آزمون هم آماده میشی ولی بهتره هر روز یه بخشی از زمانت رو به مباحث آزمون اختصاص بدی تا نزدیک آزمون وقت کم نیاری!
7-همیشه جلوتر باش!
یه مشکلی که بچهها مرتب ازش شاکی هستند اینه که معلم من اصلا هنوز این مبحث رو درس نداده که من بخوام ازش آزمون بدم!!! تقصیر من که نیست...
بله درسته! بودجهبندی آزمونها بعضی مواقع سریعتر از برنامه مدرسه هستند. اما کسی که میخواد یه رتبه برتر بشه کاری به این حرفها نداره! اگه میخوای برای آزمونها به مشکل برنخوری، مجبوری با یه برنامه ریزی درست، از برنامه مدرسهات هم جلوتر باشی!!!
کار سختی نیست باور کن! فقط کافیه یه سرچی تو اینترنت بکنی و برای مباحثی که هنوز نخوندی، فیلم آموزشی نگاه کنی تا یاد بگیری... یا حتی میتونی از درسنامه منابعی که داری هم استفاده کنی!پس تو اون قدرها هم که فکر میکردی به معلم نیاز نداری؛ اگه یه ذره زرنگ باشی و تلاشت رو بیشتر کنی میفهمی باید چی کار کنی! همیشه جلوتر باش...
8-انتخاب منبع مناسب برای مطالعه :
قبل از این که شروع کنی به مطالعه درسهای عقب مونده، وضعیت خودت رو ارزیابی کن! چه قدر تو اون مبحث اشکال داری؟ کلش رو نرسیدی بخونی؟ یا قبلا یه ذره خونده بودی و الان یادت رفته؟ یا این که مبحث رو تا آخر خونده بودی، ولی چون تسلط نداشتی، سر جلسه اون مبحث رو کامل حذف کردی؟ تو دقیقا تو کدوم وضعیتی؟ اون درس چه قدر برات سخته؟
همه اینها تو انتخاب یه منبع مناسب بهت کمک میکنند!
اگه کلا هیچی از مبحث بلد نیستی، میتونی از کتابهایی که درسنامههای خوبی دارند استفاده کنی، یا حتی فیلم آموزشی ببینی و یا این که از دوستت بخوای بهت یاد بده!مآم
اگه هم قبلا خونده بودی ولی الان فراموششون کردی، میتونی با حل یه سری تمرین و تست، مجددا اون مبحث رو یادآوری کنی...
اگه هم تا حدی به مبحث مسلطی و الان زمان کمی برای مطالعه مجدد داری، بهتره از درسنامههای کوتاه و خلاصه استفاده کنی. کتابهایی وجود دارند که در پایان هر فصل، یه جمعبندی خلاصه در حد یکی دو صفحه از اون مبحث تهیه کردند که با خوندنشون مباحث مهم برات یادآوری میشه.
9-روش مطالعه هر درس برای جبران عقب ماندگی:
حواست به درسهای عمومی باشه (بیشتر برای بچههای انسانی و زبان)
چون مطالب حفظی رو همه جا میشه خوند! با این کار زمانت رو برای دروس اختصاصی ذخیره میکنی! مواردی مثل لغت و املاء، تاریخ ادبیات، لغات عربی و زبان انگلیسی، آیات دین و زندگی، نکات و قواعد ترجمه عربی و...
برای درسهای اختصاصی هم موارد حفظی و شمارشی رو خوب تمرین کن. مثل حفظیات شیمی، جدول تناوبی، خلاصه نکات و فرمولهای فیزیک و ریاضی، قیدها، استثنائات و خلاصه نکات و حاشیه نویسیهای زیست که شامل نکات مفهومی و ترکیبیه و...
به کمک این مقالات دیگه از برنامه درس هات عقب نمی مونی و میتونی زودتر جمعشون کنی :
10-تست زنی حرفه ای برای جبران عقب ماندگی :
زمانی که تازه یه مبحث جدید رو شروع کردی و داری ازش تست میزنی، تستهای خفن و پرنکته رو برای خودت علامتدار کن. چنین تستهایی ارزش زیادی دارند، اگه فرصت نکنی قبل از آزمونهای جمعبندیت دوباره مباحث رو مرور کنی، میتونی با حل این تستهای طلایی، نکات مهم رو مجددا تو ذهنت مرور کنی!
مشاوره رایگان جبران درس های عقب افتاده با مدیکال
تو توی این مسیر تنها نیستی رفیق! اگه نگران آزمونهای آیندهای و میخوای تک تک درسهای عقب موندهات رو جبران کنی، تیم خفن مدیکال استوز با بیش از 500 مشاور کنکور رتبه برتر و اپلیکیشن تخصصی مشاوره کنکور همراه با امکانات رقابت درسی و ساعت مطالعه کنارته و بهت کمک میکنه که این وضعیت رو تغییر بدی!
فقط کافیه کامنت بذاری و نگرانیت رو با مشاورهای خوبمون مطرح کنی...
مشاوره حرفهای ساعتی و ماهیانه :
مشاورهای خوب تیم ما بهت کمک میکنند که تو کمترین زمان ممکن بتونی عقب موندگیهات رو جبران کنی، از اون طرف هم با شناسایی نیازها و اولویتهای تو، یه برنامهریزی خفن برات انجام میدن که از این به بعد خیلی خوب از پس آزمونهات بربیای و با خیال راحت سر جلسه حاضر بشی!
جمع بندی
آزمون های آزمایشی و شرکت کردن در اونها، بخش زیادی ازموفقیت در کنکور رو می سازه. اما اگه مداوم از بودجه آزمونت عقب بیوفتی ممکنه کارایی لازم شو از دست بده.
توی این مقاله سعی کردیم به کمک مشاورین با تجربه مدیکال استوز، بهترین راه حل های جبران عقب ماندگی از آزمون رو باهم دیگه بررسی کنیم. اما اگه همچنان برات سوالی باقی مونده می تونی برامون کامنت کنی یا به بات تلگرامی مدیکال استوز مراجعه کنی.